Search
Generic filters
Exact matches only

Intervju Daniel Moverare – Elkonsult

Daniel Moverare är elkonsult. Just nu. För yrkeslivet har innehållit många olika roller och utmaningar. Bland annat har han arbetat upp ett elinstallationsföretag som han sålde till Bravida och varit vd på Jämtlandsflyg, som istället för att avvecklas såldes vidare till ett norskt flygbolag. Daniels satsning i vår är att utbilda sig till installationssamordnare.

 

Hej Daniel! Vilken är din roll idag?

– Jag driver mitt egna elkonsultföretag Movecon – Din elkonsult AB. Mina tjänster består i projektledning, teknisk samordning, entreprenadbesiktning, samordning av funktionsprov och så är jag besiktningsingenjör åt Elektriska Nämnden. Mina kunder är elfirmor, byggföretag, kommun och landsting i Östersund med omnejd.

 

Hur ser du till att utvecklas?

– Det är väldigt viktigt att hänga med, och att utvecklas i takt med samhället. Jag läser in mig på nya ämnen som tex. Solel och laddstationer. Kunskapen hittar jag genom att googla, läsa informationsbroschyrer från leverantörer, följa grupper på facebook – elfel är en grupp som jag gillar! Sedan bygger jag en grundläggande kunskap genom att utbilda mig själv. Det har alltid fungerat väldigt bra med INSUs kurser som är väl uppbyggda. Jag har gått flera kurser och utbildningar, både på plats här i Östersund och distansstudier på nätet. Distansstudierna kommer jag nog att satsa på framöver. Det är jättesmidigt. Om man inte kan vara med på schemalagda webinar eller live-sändningar så finns det inspelat. Dessutom är det utmärkt att kunna repetera vissa moment.

 

Nästa steg för dig?

– I Östersund finns det duktiga installationssamordnare. Men det finns plats för fler och någon måste ta över efter dem som slutar. Behovet bara växer, för idag behöver man en installationssamordnare även på mindre projekt, såsom en vanlig villa. Av tradition har ”byggarna” hållit i samordningsbiten, men de har varken tid, kunskap eller lust att hänga med i vår snabba utveckling. Idag måste det finnas en person som är kunnig inom både el, rör och ventilation. Vanliga standardhus innehåller så mycket mer teknik idag, jämfört med för 15 år sedan. Med detta i åtanke så har jag bokat in mig på distansutbildningen Installationssamordning hos INSU.

 

Vilket är ditt framångsrecept?

– Först och främst ser jag till att ha roligt på jobbet! Nummer två på listan är att se till att varje kund blir nöjd. Genom att sätta det kvalitetskravet på mig själv, så bygger jag långa kundrelationer. Östersund är en liten stad. Här känner alla varandra i branschen och ordet sprids lätt. Jag har faktiskt inte lagt någonting på marknadsföring. Ett bra utfört jobb ger en nöjd kund. Det räcker långt. Varje gång en kund ringer tillbaka, ger det mig ett kvitto på att jag har lyckats. Det är framgång för mig.