Generic filters
Exact matches only

Spar tid och pengar genom tydliga avtal!

Att skriva korrekta avtal i affärer mellan företag har de flesta bra koll på. Däremot att skriva avtal med privatpersoner där konsumenträtten gäller upplever många som knepigt. Det var anledningen till att Betti-Ann Petterson, entreprenadjurist på Installatörsföretagen tog initiativet och kontaktade Hans Heldring på INSU för att ta fram en kurs i ämnet konsumenträtt. INSU antog utmaningen och skapade kursen ”Konsumenträtt för installatörer” tillsammans med IN. En lärarledd ”Livekurs via webben” som genomförs under två halvdagar.

 

Undvik framtida tvister

Hans Heldring, chef på produktutveckling på INSU, har själv arbetat både med B2B och mot konsument i installationsbranschen. Han vet hur viktigt det är att ha kunskaper om vilka regler som gäller vid upprättande av avtal inom ramen för konsumenttjänstlagen.

– Arbetar du som exempelvis installatör, projektledare, arbetsledare eller kalkylator har du stor nytta av den nya kursen. Med kunskaperna du får kan du undvika framtida tvister som lätt kan uppstå när du inte riktigt vet dina rättigheter och skyldigheter, säger Hans.

– I kursen Konsumenträtt för installatörer ingår, allmän avtalsrätt, konsumenträttslig lagstiftning, konsumenttjänstlagen, ersättningsformer, konsumentens skyldigheter, småhusreglerna, hantverksformuläret 17 och ABS 18. Vi har valt att genomföra kursen lärarledd via webben. (”Live via webben”) under två halvdagar. Då slipper kursdeltagarna resor och utbildningspassen blir lagom långa, fortsätter Hans.

– Jag är glad att vi fick förfrågan från Installatörsföretagen att ta fram kursen tillsammans med dem. Det ger företagen möjlighet att ha med sig de grundläggande kunskaperna kring rättigheter och skyldigheter när de ingår avtal med konsument. Jag hoppas att vi på det här sättet kan hjälpa företagen att undvika dyrbara tvister och i stället få fler nöjda kunder, avslutar Hans Heldring.

 

Med exempel från verkligheten

– Som juridisk rådgivare ser jag tyvärr alltför många tvister och förlorade inkomster för företag. Tvister som hade kunnat undvikas om företagen hade haft rätt kunskap och rutiner i sina affärer med privatpersoner, säger Betti-Ann Pettersson från Installatörsföretagen.

– Jag är mycket glad att vi nu kan erbjuda den här kursen. Genom exempel från verkligheten och praktiska övningar under de två halvdagarna får deltagarna med sig kunskaper som ger dem bra förutsättningar att skriva korrekta avtal, avslutar Betti-Ann.

Första kursen är en halvdag 17 maj och en halvdag 19 maj.
Reducerat kurspris för medlemmar i Installatörsföretagen.

Här kan du läsa mer om kursen här >>

Vill du veta mer om kursen kontakta:
INSU Hans Heldring | 010-188 35 51 | hans.heldring@insu.se
Installatörsföretagen Betti-Ann Pettersson | 08-762 75 54 | betti-ann.pettersson@in.se