Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Kyl- och värmepumpteknikutbildning 6 mån.

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 30 dagar

Nu erbjuder INSU kyl- och värmepumpbranschen en ny möjlighet att effektivt utbilda fler kompetenta medarbetare. För den som är anställd på ett kyl- och värmepumpföretag och vill utbilda sig till kyl- och värmepumptekniker har vi tillsammans med branschen tagit fram denna utbildning.

Under en 6-månadersperiod varvar du teoretiska utbildningsveckor på INSU med praktiska träningsveckor på företaget. På INSU blir du utbildad av våra duktiga lärare. På din arbetsplats tränar du praktiskt under ledning av ditt företags erfarna kyl- och värmepumptekniker.

Utbildningen är effektiviserad och komprimerad till 6 månader. Den ersätter den tidigare lärlingsutbildningen som genomfördes under 1,5 år. Innehållet har koncentrerats för att snabbare täcka det resursbehov som branschen har idag.

Utbildningen har kvalitetssäkrats av Svenska Kyl & Värmepumpföreningen.

Kursmål

Ge dig rätt kunskaper för att kunna arbeta som kyl- och värmepumptekniker. När du avslutat utbildningen med godkänt resultat får du ett utbildningsintyg som bekräftar att du genomfört utbildningen.

Innehåll

Sex teoretiska enveckorsperioder på INSU varvas med treveckorsperioder på arbetsplatsen. Deltagarna förses med arbetsuppgifter som löses mellan perioderna.

Period 1: Lagar, regelverk, systemuppbyggnad.

Period 2: Systemuppbyggnad, lödning.

Period 3: Dimensionering av system, styr och övervakning med komponenter.

Period 4: Tryckprovning med gas, elsäkerhet, driftsättning av anläggning, mätteknik.

Period 5: Felsökning, energioptimering, byggprocessen, entreprenadjuridik, affärsmannaskap, arbetsmiljösystem, kvalitetssystem.

Period 6: Drift och underhåll, service och underhåll. Möjlighet till examineringsprov.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som är ny i branschen eller till dig som arbetat en tid och känner att det är dags att ta nästa steg för att få ökad förståelse och mer kunskap.

Förkunskaper

Det krävs inga förkunskaper, det är dock lämpligt att du arbetat minst ett halvår i kylbranschen för att du ska kunna ta till dig innehållet i utbildningen på bästa sätt.

Övrig information

Utbildningen genomförs dels i teorisal, dels i INSU:s kyllabb, där förevisningar sker.

Kostnad för examineringsprov tillkommer. Se Teoretiskt prov inför NYTT eller FÖRNYAT kylcertifikat och Praktiskt prov inför NYTT kylcertifikat.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

67 000 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta