Search
Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Search
Generic filters
Exact matches only

Teoretisk kurs inkl prov inför FÖRNYAT kylcertifikat kat I-IV

Kurstyp: lärarledd | Omfattning: 2 dagar

Ett kylcertifikat behöver förnyas hos Incert vart femte år, detta eftersom regler och förordningar förnyas löpande och det hinner hända mycket inom området kyla under en femårsperiod. När du ska förnya ditt certifikat behöver du först klara Incerts examineringsprov. Då gäller det att vara uppdaterad och införstådd med vad som är nytt sedan sist. Vår tvådagars kurs, inklusive förstudiematerial, ökar dina förutsättningar att göra ett godkänt provresultat.

INSU är sedan 1997 ett av Incerts godkända examinationscentra inom kyla. Vi ägs av branschföretagen och vårt kursutbud tas fram i samarbete med Svenska Kyl- och värmepumpföreningen. Den här kursen ger dig en noggrann genomgång av kursinnehållet med tid för övningar och frågor.

Kursmål

Denna kurs ger dig uppdatering och kunskap om vilka lagar och förordningar som gäller. Efter kursen är målet att du som deltagare:

– maximerat dina förutsättningar för ett godkänt prov
– vet vilka förordningar och regler som gäller
– kan tolka förordningar och regler
– förstår kylprocessen i diagram och tabeller
– vet vilka standardenheter som gäller

Innehåll

– F-gasförordningen generellt
– Den svenska F-gasförordningen
– MAC-direktivet
– Läckagekontroll
– Märkningskrav
– Minimikraven för certifiering
– Tabeller och diagram
– Svensk Kylnorm, faktablad 4
– Tabeller och kylprocesser med diagram
– ISO Standardenheter
– Teoretiskt prov inför förnyelse av certifikat

Målgrupp

Det här är en förberedande kurs för dig som ska göra förnyelseprov så att du, efter godkänt prov kan ansöka om nytt kylcertifikat hos Incert. Kursen vänder sig i första hand till dig som idag har certifikat för kategori I, II, III och IV.

Förkunskaper

Förbered dig inför kursen genom att läsa samt göra övningarna i boken Kompendium, handledning och övningsuppgifter inför examinering som vi skickar till dig innan kursen. Du ska även ha läst dokumenten på följande länkar innan du kommer till kursen:

Teoretiska kylteknikskunskaper enligt minimikravsdokumentet EU 2015/2067 för kategori I, II III och IV
F-gasförordningen EU 517/2014
Förordningen SFS 2016:1128
MAC-direktivet 2006/40/EG
Alltomfgas.se

Övrig information

Alla som arbetar med fluorerade växthusgaser måste ha ett personligt certifikat. Du certifieras enligt gemensamma EU-regler och svenska särkrav. För att certifieras krävs att du har kunskap om gällande miljö- och säkerhetsföreskrifter, kylteknik, hantering av olika köldmedier samt energieffektiv användning av kyl- och värmepumpanläggningar. Som godkänt examinationscentra erbjuder INSU exmineringsprov, på uppdrag av Incert.

OBS! Ansökan om certifikat görs hos Incert, som är det certifieringsorgan som utfärdar ditt certifikat efter godkända prov. Avgift från Incert för certifikat tillkommer.

Du som vill förnya certifikat för kategori V kan välja att gå Kurs inklusive prov inför FÖRNYAT kylcertifikat AC i fordon/kat. V som är inriktat bara på kategori V. Självklart är du välkommen även på tvådagarskursen, den innehåller dock en hel del annan information som inte berör kategori V.

För dig som vill söka ditt första certifikat rekommenderar vi att du går kurserna Grundläggande teoretisk kylteknik och Grundläggande praktisk kylteknik samt avslutar med Teoretisk och praktisk kurs inklusive prov inför NYTT kylcertifikat kat. I – IV.

Om du endast vill boka prov hittar du information här Teoretiskt prov inför NYTT eller FÖRNYAT kylcertifikat.

Ordinarie pris

7 600 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Medlemspris 1

6 840 kr exkl moms

Medlemsföretag från Installatörsföretagen, Svensk ventilation och SKVP Gymnasielärare

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta

Aktuella kursstarter

Katrineholm
11-12 feb 2020

Göteborg
03-04 mar 2020

Stockholm
17-18 mar 2020

Katrineholm
21-22 apr 2020

Katrineholm
10-11 jun 2020

Katrineholm
09-10 sep 2020

Stockholm
29-30 sep 2020

Stockholm
29-30 sep 2020

Katrineholm
13-14 okt 2020

Katrineholm
17-18 nov 2020