Generic filters
Exact matches only

Larm- och säkerhetstekniker

Säkerhetssystem består av brandlarm, inbrottslarm, passersystem och CCTV-övervakning. Moderna larm- och säkerhetssystem kommunicerar i datanätverk. De är integrerade med varandra och arbetar smart tillsammans, allt för att kunden ska få högsta möjliga säkerhet och komfort.

Yrkesrollen

Som larm- och säkerhetstekniker arbetar du med att installera nya, såväl enkla som avancerade säkerhetssystem. Du felsöker och servar befintliga system och ser till att säkra driften för systemet, som kan vara allt från ett inbrottslarm i en vanlig villa till högteknologiska passersystem på ett företag eller industri.

Traineeutbildning – din språngbräda!

Nu kan du som är (eller ska bli) anställd på ett larm- eller säkerhetsföretag söka till INSUs utbildning med yrkesinriktning larm- och säkerhetstekniker.

Att gå utbildningen innebär att varva teori med praktik under utbildningstiden. INSU står för den teoretiska och inledande praktiska delen i kurserna. På larm- eller säkerhetsföretaget tränar du upp färdigheten i yrket.

Utbildningen på INSU avslutas med ett yrkesprov efter ETG-modellen.

Fördelar med att gå traineeutbildning:

  • Anställning på ett företag som vill satsa på just dig.
  • Lön och schyssta villkor. Ingångslönen som färdigutbildad Larm- och säkerhetstekniker är högre än efter många andra utbildningar.
  • En bättre löneutveckling jämfört med andra yrkesgrupper.

Mål

Målet är att du efter INSUs utbildning, med godkända betyg och fullgjord lärlingstid, blir larm och säkerhetstekniker.

Kunskaper och färdigheter

Efter utbildningen vet du hur man planerar, monterar och driftsätter säkerhetsutrustning. Du kan läsa tekniska beskrivningar på installationer samt behärskar felsökning och service på olika typer av larm- och säkerhetssystem.

Målgrupp

Utbildningen passar dig som vill ha ett rörligt arbete, är händig samt intresserade av nyinstallation och service av larm- och säkerhetssystem. I yrkesrollen finns möjlighet att arbeta både på egen hand och vara en del i ett arbetslag. Därför behöver en deltagare vara driven, ha god servicekänsla och ha lätt för att samarbeta.

Utbildningens innehåll

Dessa kurser läser du på INSU:

  • Elkraftteknik
  • Praktisk Ellära
  • Larm, bevaknings- och säkerhetssystem
  • Brandlarmsystem
  • CCTV-system
  • Inbrottslarmsystem
  • Passersystem
  • Gymnasiearbete (Yrkesprov ETG-modellen)

Cirka 60% av kursernas innehåll är teoretiska moment och sker på distans, 40% är av praktisk karaktär på INSU i Katrineholm.
Du får ett studieintyg på dessa kurser.
Utöver de 16 veckors utbildning som genomförs på INSU, kommer resterande tid av utbildningen att utföras på det larm och säkerhetsföretag där du har din anställning.

Förkunskapskrav

  • Godkända betyg i Svenska 1 eller svenska som andraspråk 1
  • Matematik 1a
  • Engelska 5
  • Du ska under ett antal veckor, som är utspridda under året, kunna studera i Katrineholm.
  • Du behöver ha tillgång till PC med Office-paketet

Omfattning

Totalt 16 veckor (perioder), under ca 1,5 år. Varje period är 1 vecka, var 3:e vecka utbildas du teoretiskt på distans alternativt praktiskt på INSU i Katrineholm.

 

Övrigt

Att bli godkänd i alla kurser

Det finns möjlighet till repetitionsveckor om du blir underkänd i någon av kurserna. Det är två repetitionsveckor på våren och en vecka på hösten. Då kommer du till INSU och får en kortare repetition av kursen, du skriver ett omprov eller utför något praktiskt moment och avslutningsvis får du en genomgång av provet. Repetitionskursernas längd är allt från 1-3 dagar. Kontakta oss för aktuella priser.

Utskriftsvänlig pdf

Hittar du här.

 

Anmälan

Utbildningsstart 13 november 2023.

Pris: 136 000 SEK. Månatligt betalupplägg finns.

Utbildningens längd: Totalt 16 veckor under ca 1,5 år

Delfakturering per månad. Samtliga priser är exkl. moms.
Lunch och läromedel ingår.

Boende, resor och övriga måltider tillkommer.

Anmäl dig här

Vill du veta mer?

Kontakta Verksamhetschef
Peter Karlsson
010-188 35 57
peter.karlsson@insu.se