Search
Generic filters
Exact matches only

Om INSU

INSU är din utbildningspartner där du kan få lärlingsutbildning, grund- och vidareutbildning samt yrkeshögskoleutbildningar. Du väljer ur ett brett utbud inom elsäkerhet, kyl- och värmepumpteknik, auktorisation – behörighet, validering – komplettering, elteknik, automation – styr- och reglerteknik, säkerhetssystem, datanät – fiberoptik, VS, projektledning – ledarskap, arbetsmiljö, juridik, ventilation och antenn – kabel-TV – parabol.

Du finner utbildningsorter över hela Sverige och vill du ha en utbildning anpassad efter ditt företags behov och önskemål så ordnar vi det. Företagsförlagda och företagsanpassade kurser kan genomföras hos oss eller på din hemmaplan.

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är att erbjuda kompetensutveckling i syfte att säkerställa hög kvalitet och kunskapsnivå inom installationsbranschen. Vi vill att alla som arbetar inom installationsbranschen ska ha fått en bra utbildning och ha rätt kunskap för det arbete som ska utföras. Våra utbildningar har övningar och exempel som utgår från dagens teknik och villkor på marknaden. Vårt mål är att dina nya kunskaper ska vara direkt användbara när du som deltagare kommer ut på arbetsmarknaden eller tillbaka till dina ordinarie arbetsuppgifter.

Vi erbjuder både grund- och vidareutbildningar inom VS, ventilation, kyl- och värmepumpteknik, styr- och reglerteknik, energi, el och ledarskap. För dig som vill lära dig ett nytt yrke är våra yrkeshögskoleutbildningar en effektiv väg att gå. Med våra utbildningar kan du skaffa dig ett nytt yrke eller ta nästa steg i din karriär inom installationsbranschen.

Fördelar med att välja INSU

För att vara säker på att du får en kvalitativ och bra utbildning för ett yrke inom installationsbranschen är valet av utbildningsföretag viktigt. En stor fördel med INSU är att vi har löpande kontakt med branschföretagen. I vår styrelse sitter representanter från branschföretag samt branschorganisationerna Installatörsföretagen, Svensk Ventilation och Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. Det ger oss direktkontakt med branschen och det är i dialog med våra ägare och våra kunder vi bestämmer vårt utbud av utbildningar och kurser. Med andra ord är vi alltid uppdaterade på vad och vilken kompetens som företagen och branschen verkligen behöver och vill ha.

Vi har kontor i Katrineholm, Nyköping och Hässleholm, men våra utbildningar finns i hela Sverige. I Katrineholm har vi unika utbildningslokaler. Utöver våra teorilokaler har vi verkstäder och labb utrustade med den senaste tekniken för praktisk träning på det mesta. Med möjlighet att jobba praktiskt i de system, variationer av aggregat, don och annan utrustning som finns inom VVS, ventilation, kyl- och värmepumpteknik, styr- och reglerteknik, energi och el blir utbildningen mycket verklighetsnära och effektiv.

Historik

IUC, Installatörernas Utbildningscentrum och EUU, Elbranschens Utveckling- och Utbildningscenter har båda 30 års erfarenhet i installationsbranschen. Från 1 januari 2019 går IUC och EUU samman och bildar INSU. Tillsammans skapar vi ny historia.

Våra medarbetare/lärare

Vi vill ge dig som väljer våra utbildningar bästa tänkbara förutsättningar för att jobba inom installation, energi och fastighet. Därför tycker vi det är viktigt att du får en bra rådgivning av våra säljare. Våra lärare och kursledare har själva erfarenhet, som egna företagare eller som anställda inom värme, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Deras erfarenhet och kompetens ska göra varje utbildning effektiv och användbar för dig som delta. De vet vad du som elev/kursdeltagare behöver kunna för att lyckas i ditt yrke.

INSUs ägare och styrelse

INSU ägs av Installatörsföretagen. I styrelsen sitter bland annat representanter från företag i branschen samt branschorganisationerna Installatörsföretagen, Svensk Ventilation och Svenska Kyl & Värmepumpföreningen.

ETG, vår gymnasieskola

Med vår bakgrund och kunskap har vi tillsammans med elteknikbranschen startat denna moderna friskola för att utbilda morgondagens elektriker! Utöver INSUs egen gymnasieskola, ETG Nyköping, sprider nu elteknikbranschen sitt utbildningskoncept för elteknikutbildningen vid el- och energiprogrammet. Det sker inledningsvis genom ett samarbete med 13 gymnasieskolor över Sverige.

Har du en glödande passion för kylteknik?

Vi söker institutionstekniker.

Det saknas många duktiga kyl- och värmepumptekniker. Vi arbetar för att hjälpa så många som möjligt ut i branschen. För att åstadkomma detta söker vi nu en institutionstekniker. Vill du utveckla framtidens tekniker och ansvara för vårt kyl- och värmepumpslabb i Katrineholm? Det skadar inte heller om du har en liten gnutta passion för värmepumpar.

 

Tjänsten

Som institutionstekniker ansvarar du för utrustning/verktyg i våra kyl- och värmepumpslabb och i vår verkstad. I tjänsten ingår också att gå i takt med omvärlden, att utveckla utrustning och driva detta område framåt så att vi även fortsättningsvis är den attraktiva utbildningspartner som våra kunder väljer. När du är varm i kläderna, ser vi gärna att du stöttar som kursledare i våra kurser med praktiska moment inom ditt område.

Är du den vi söker?

  • Du har en bakgrund inom kylbranschen med tyngd på praktisk kunskap inom kyl- och värmepumpinstallationer.
  • Du är engagerad och självgående och tycker om att driva och utveckla inom ett avgränsat område.
  • Du kan på sikt tänka dig att undervisa i mindre grupper.
  • Du har ett flexibelt förhållningssätt och vill arbeta för att möta våra kunders och branschens önskemål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

En fri och kreativ yrkesroll där du, med eget ansvar för ditt område, bidrar till att driva och utveckla vårt utbildningskoncept. Du arbetar tillsammans med vår personal på INSUs utbildningscenter i Katrineholm. Du välkomnas till ett glatt och engagerat gäng i ett företag med korta beslutsvägar.

 

Utbildning inom kyl- och värmepumpteknik

Sista ansökningsdag den 30 maj 2020.

Tjänsten är på heltid och vi tillämpar gällande kollektivavtal inom området. Du börjar ditt nya jobb omgående.
Ansökan skickas till Mattias Wirdeus som även svarar på dina frågor kring tjänsten. Tel. 010-188 35 81 eller mattias.wirdeus@insu.se
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan utsatt tid. Vänta inte, sök nu

Ansökan skickas till:
mattias.wirdeus@insu.se
Frågor besvaras av:
Mattias Wirdéus, Chef Gymnasie- och lärlingsutbildningar
Tel 010-188 35 81