Generic filters
Exact matches only

Vi utbildar framtiden

Kontakta oss

Om INSU

INSU är din utbildningspartner där du kan få lärlingsutbildning, grund- och vidareutbildning samt yrkeshögskoleutbildningar.

Du väljer ur ett brett utbud inom elsäkerhet, kyl- och värmepumpteknik, auktorisation – behörighet, validering – komplettering, elteknik, automation – styr- och reglerteknik, säkerhetssystem, datanät – fiberoptik, VS, projektledning – ledarskap, arbetsmiljö, juridik, ventilation och antenn – kabel-TV – parabol.

Du finner utbildningsorter över hela Sverige och vill du ha en utbildning anpassad efter ditt företags behov och önskemål så ordnar vi det. Företagsförlagda och företagsanpassade kurser kan genomföras hos oss eller på din hemmaplan.

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är att erbjuda kompetensutveckling i syfte att säkerställa hög kvalitet och kunskapsnivå inom installationsbranschen.

Vi vill att alla som arbetar inom installationsbranschen ska ha fått en bra utbildning och ha rätt kunskap för det arbete som ska utföras. Våra utbildningar har övningar och exempel som utgår från dagens teknik och villkor på marknaden. Vårt mål är att dina nya kunskaper ska vara direkt användbara när du som deltagare kommer ut på arbetsmarknaden eller tillbaka till dina ordinarie arbetsuppgifter.

Vi erbjuder både grund- och vidareutbildningar inom VS, ventilation, kyl- och värmepumpteknik, styr- och reglerteknik, energi, el och ledarskap. För dig som vill lära dig ett nytt yrke är våra yrkeshögskoleutbildningar en effektiv väg att gå. Med våra utbildningar kan du skaffa dig ett nytt yrke eller ta nästa steg i din karriär inom installationsbranschen.

Fördelar med att välja INSU

För att vara säker på att du får en kvalitativ och bra utbildning för ett yrke inom installationsbranschen är valet av utbildningsföretag viktigt. En stor fördel med INSU är att vi har löpande kontakt med branschföretagen.

I vår styrelse sitter representanter från branschföretag samt branschorganisationerna Installatörsföretagen, Svensk Ventilation och Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. Det ger oss direktkontakt med branschen och det är i dialog med våra ägare och våra kunder vi bestämmer vårt utbud av utbildningar och kurser. Med andra ord är vi alltid uppdaterade på vad och vilken kompetens som företagen och branschen verkligen behöver och vill ha.

Vi har kontor i Katrineholm, Nyköping och Hässleholm, men våra utbildningar finns i hela Sverige.

I Katrineholm har vi unika utbildningslokaler. Utöver våra teorilokaler har vi verkstäder och labb utrustade med den senaste tekniken för praktisk träning på det mesta. Med möjlighet att jobba praktiskt i de system, variationer av aggregat, don och annan utrustning som finns inom VVS, ventilation, kyl- och värmepumpteknik, styr- och reglerteknik, energi och el blir utbildningen mycket verklighetsnära och effektiv.

Historik

IUC, Installatörernas Utbildningscentrum och EUU, Elbranschens Utveckling- och Utbildningscenter har båda 30 års erfarenhet i installationsbranschen.

1 januari 2019 gick IUC och EUU samman och bildade INSU. Tillsammans skapar vi ny historia.

Våra medarbetare/lärare

Vi vill ge dig som väljer våra utbildningar bästa tänkbara förutsättningar för att jobba inom installation, energi och fastighet. Därför tycker vi det är viktigt att du får en bra rådgivning av våra säljare.

Våra lärare och kursledare har själva erfarenhet, som egna företagare eller som anställda inom värme, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Deras erfarenhet och kompetens ska göra varje utbildning effektiv och användbar för dig som delta. De vet vad du som elev/kursdeltagare behöver kunna för att lyckas i ditt yrke.

INSUs ägare och styrelse

INSU ägs av Installatörsföretagen. I styrelsen sitter bland annat representanter från företag i branschen samt branschorganisationerna Installatörsföretagen, Svensk Ventilation och Svenska Kyl & Värmepumpföreningen.

ETG, vår gymnasieskola

Med vår bakgrund och kunskap har vi tillsammans med elteknikbranschen startat denna moderna friskola för att utbilda morgondagens elektriker! Utöver INSUs egen gymnasieskola, ETG Nyköping, sprider nu elteknikbranschen sitt utbildningskoncept för elteknikutbildningen vid el- och energiprogrammet. Det sker inledningsvis genom ett samarbete med 13 gymnasieskolor över Sverige.

Kontaktuppgifter

INSU AB
Teknikgången 6
611 38 Nyköping

Tel: 010-188 35 00

Organisationsnummer: 556369-9817
Fakturaadress: faktura@insu.se