Arbete nära och med spänning
Arbetar du med underhåll nära och på spänningssatta anläggningar och vill undvika driftstopp? För många verksamheter som till exempel sjukhus, industrier och kontor så kan driftstopp vara katastrofala för både ekonomi och säkerhet. Därför kräver många kunder att du ska ha skriftlig dokumenterad kompetens för arbete med spänning. Du får lära dig att välja metoder, verktyg och skyddsutrustning som leder till både säkrare elarbete och leveranser. I kursen tillämpar vi isolerhandskmetoden.
Kursmål
Du får kunskaper för att kunna utföra arbeten nära och på spänningssatta lågspänningsanläggningar genom val av rätt metod, rätt verktyg och rätt personlig skyddsutrustning.
Innehåll
– Viktiga punkter i Starkströmsföreskrifterna
– Viktiga punkter i SS-EN 50 110-1
– Praktiska övningar med arbetsplanering och riskanalys
Övningsutrustning består av lågspänningsställverksfack, apparatskåp, och elcentraler.
Kursen avslutas med ett skriftligt prov. Godkänd kursdeltagare erhåller personligt certifikat.
Målgrupp
Personal som arbetar på idrifttagna elanläggningar och riskerar att hamna innanför riskområdet eller i direkt beröring av spänningsförande del.
Förkunskaper
Grundläggande kunskaper i elsäkerhet vid arbete.
Övrig information
Vill du ha standarden med förtydligande kommentarer så rekommenderar vi SEK handbok 446 som du kan beställa från Elförlaget IN Förlag
Priser
Ordinarie pris
9 800 kr exkl moms
Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.
Medlemspris 1
8 800 kr exkl moms
Medlemsföretag från Installatörsföretagen, Svensk ventilation och SKVP Gymnasielärare
Medlemspris 2
8 800 kr exkl moms
Elektriker från Installatörsföretagens medlemsföretag som omfattas av installationsavtalet. Gymnasielärare på ETGs partnerskolor.
Regler och villkor
Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta