Generic filters
Exact matches only

Solenergi – Utbildning

Solenergi är en snabbt växande bransch då världen växlar om till hållbara energilösningar. Intresset för hållbara lösningar ökar hos både privatpersoner och vid stora byggprojekt, inte minst när det kommer till solceller och solenergi. Utbildning inom området är nödvändigt för att hålla dig uppdaterad om det allra senaste.

Efterfrågad solenergi–kurs

Sektorn för förnybar energi har en ökande efterfrågan på yrkesverksamma med expertis inom solenergi. Genom att gå en solcells- eller solenergi-kurs kan du få värdefulla färdigheter och kunskaper, vilket kan leda till nya karriärmöjligheter framöver.

Varför ska jag gå en utbildning?

Säkerhet i arbete med solceller

Att arbeta med solcellsenergi kräver kunskap om elektriska system och säkerhetsregler. Felaktig installation eller användning av solcellssystem kan leda till farliga situationer, som bränder eller strömgenomgång. Därför är det viktigt att ha rätt utbildning och kunskap för att minimera riskerna.

Effektiva solcellsanläggningar

För att få ut maximal energi från solcellssystem krävs det rätt kunskap om takets konstruktion, vinklar, skuggning, installationsmetoder och underhåll. Genom att ha rätt kunskap kan man säkerställa att systemet fungerar optimalt och genererar så mycket energi som möjligt.

Ekonomi i perspektiv till energi

Solcellssystem innebär ofta en större investering och det är viktigt att ha rätt kunskap för att kunna välja rätt system för en viss applikation, samt att kunna beräkna och analysera avkastningen på investeringen.

Hållbarhet

Solcellsenergi är en viktig del av övergången till en mer hållbar energiförsörjning. Det är viktigt att ha rätt kunskap om solcellsenergi för att kunna välja rätt system och teknik som är hållbar, både ur ett miljömässigt samt ekonomiskt perspektiv.

Utbildning framtagen av branschen

Visa endast distansutbildningar
Kurs
Ämnesområde

Distansutbildning

Utbildning på plats

Mer än bara företagsutbildningar

Vi ger dig gärna guidning och råd både som privatperson och anställd vad gäller våra utbildningar och tjänster. Kontakta oss på kontakt@insu.se eller 010-188 35 30