Generic filters
Exact matches only

Solenergi

Solenergi är en snabbt växande bransch då världen växlar om till hållbara energilösningar. Därav ökar den svenska solcellsmarknaden och intresset för hållbara lösningar finns både hos privatpersoner och stora byggprojekt.

Solceller – utbildning

Sektorn för förnybar energi har en ökande efterfrågan på yrkesverksamma med expertis inom solenergi. Att gå en utbildning inom området solceller kan ge dig värdefulla färdigheter och kunskaper som kan leda till karriärmöjligheter inom området.

Varför ska jag utbilda mig?

Säkerhet i arbete med solceller

Att arbeta med solcellsenergi kräver kunskap om elektriska system och säkerhetsregler. Felaktig installation eller användning av solcellssystem kan leda till farliga situationer, som bränder eller strömgenomgång. Därför är det viktigt att ha rätt utbildning och kunskap för att minimera riskerna.

Effektiva solcellsanläggningar

För att få ut maximal energi från solcellssystem krävs det rätt kunskap om takets konstruktion, vinklar, skuggning, installationsmetoder och underhåll. Genom att ha rätt kunskap kan man säkerställa att systemet fungerar optimalt och genererar så mycket energi som möjligt.

Ekonomi i perspektiv till energi

Solcellssystem innebär ofta en större investering och det är viktigt att ha rätt kunskap för att kunna välja rätt system för en viss applikation, samt att kunna beräkna och analysera avkastningen på investeringen.

Hållbarhet

Solcellsenergi är en viktig del av övergången till en mer hållbar energiförsörjning. Det är viktigt att ha rätt kunskap om solcellsenergi för att kunna välja rätt system och teknik som är hållbar, både ur ett miljömässigt samt ekonomiskt perspektiv.

Utbildning framtagen av branschen

Visa endast distansutbildningar
Kurs
Ämnesområde

Mer än bara företagsutbildningar

Vi ger dig gärna guidning och råd både som privatperson och anställd vad gäller våra utbildningar och tjänster. Kontakta oss på kontakt@insu.se eller 010-188 35 30