Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Anläggningar för produktion och överföring av el samt industriella anläggningar

Kurstyp: Distans

Vill du bli auktoriserad elinstallatör och öka dina möjligheter inom elbranschen? För att få mer ansvar och befogenheter så behöver du ha rätt kunskap och vara auktoriserad. I vår distanskurs lär du dig anläggningar för produktion och överföring av el samt industriella anläggningar. Denna kurs är en av fyra delar i den utbildning som du behöver för att kunna ansöka om att bli auktoriserad elinstallatör lågspänning (AL) hos Elsäkerhetsverket.

Kursmål

Du får teoretiska kunskaper inom kunskapsområdet anläggningar för produktion och överföring av el samt industriella anläggningar. Det är en av fyra teoretiska delar som du behöver för att kunna ansöka om att bli auktoriserad elinstallatör lågspänning (AL) hos Elsäkerhetsverket.

Innehåll

– Anläggningar för produktion av el samt industriella anläggningar

Kursen följer gällande kunskaps- och färdighetskrav enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter om auktorisation som elinstallatör ELSÄK-FS 2017:4.

För att få utföra elinstallationsarbete krävs att ditt företag har ett egenkontrollprogram samt minst en auktoriserad elinstallatör knuten till företaget.

Målgrupp

Denna kurs är till för dig som fått utlåtande om kompletterande utbildning av Elsäkerhetsverket.

Förkunskaper

För att gå den här kursen behöver du ha teoretiska kunskaper motsvarande utbildning till elektriker samt minst två års praktik. Vi rekommenderar också att du har kunskaper som motsvarar Matematik B eller 2a.

För att kunna ansöka om auktorisation hos Elsäkerhetsverket så behöver du förutom denna utbildning även ha fyra års praktisk erfarenhet.

Övrig information

All kurslitteratur ingår i priset.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

9 900 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta