Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Begränsad auktorisation EL – Distans

Kurstyp: Distans

Vill du få möjligheten att ansöka om Begränsad auktorisation och därmed öka dina möjligheter inom elbranschen? Hos oss hittar du utbildningar som hjälper dig att utvecklas och nå nästa steg i din karriär. I denna utbildning lär du dig fast anslutning och losskoppling av en anordning med tillhörande don samt förläggning och anslutning av kablar som tillhör donen samt uppsättning och flyttning i befintlig gruppledning av ljusarmaturer, elkopplare och uttag med tillhörande kablar.

Kursmål

Du får de teoretiska och praktiska kunskaper som krävs för att du ska kunna ansöka om begränsad auktorisation (B) hos Elsäkerhetsverket. B kallades tidigare begränsad behörighet (BB1).

Innehåll

Utbildningen följer gällande kunskaps- och färdighetskrav enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter om auktorisation som elinstallatör ELSÄK-FS 2017:4.

Praktisk ellära:
-likströmkretsar
-enfasväxelströmkretsar
-trefasväxelströmkretsar
-skillnader mellan TN-C-, TN-S-, TT- och IT-system
-skyddsapparater

Elkraftteknik:
-uppsättning och flyttning av ljusarmaturer
-fast anslutning och losskoppling av anordning
-ritningar och elscheman
-elinstallationsarbeten som får utföras med begränsad auktorisation
-spänning, ström, resistans och isolationsmätning
-kontroll före ibruktagning

Utbildningen innehåller även kursen Elsäkerhet vid arbete - EvA - e-learning. De teoretiska delarna i utbildningen genomförs på distans via Learnware. Din kursledare finns tillgänglig för support under din utbildning. För att du ska kunna installera Learnware-kurser så behöver du ha PC-miljö. Du ska även göra ett antal laborationer. De är schemalagda och pågår i maximalt tre dagar. Hur många laborationsdagar du måste vara med på beror på dina förkunskaper.

Målgrupp

Underhållspersonal, servicetekniker, fastighetsskötare eller för dig som reparerar eller installerar inom området VVS, kyl, maskin eller telesystem.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper inom matematik och ellära samt praktisk erfarenhet från den typ av elinstallationsarbete som auktorisationen omfattar. För att du ska kunna ansöka om behörighet hos Elsäkerhetsverket behöver du ha två års praktisk erfarenhet av elinstallationsarbete.

Övrig information

Gå in och titta på länken för att se hur det går till: Elteknisk validering - Elbranschens centrala yrkesnämnd Om du är intresserad av kompletterande kurslitteratur hänvisar vi till IN Förlag

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

27 000 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta