Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Eltermografering klass 1

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 2 dagar

Den främsta anledningen till att termografera sin elanläggning är att hitta varmgångar; onormala avvikelser. Avvikelserna i elanläggningen kan leda till driftstopp eller i värsta fall att en ljusbåge, explosion eller brand uppstår. Med en regelbunden eltermografering kan man hitta avvikelsen i tid och åtgärda det innan det får stora konsekvenser.

Kursmål

Efter genomförd utbildning har du fått en bra grund för att klara en certifiering enligt SBF 1031:3 Norm Termograför elanläggning.Certifieringen erbjuds idag av SBSC (Svensk Brand och Säkerhetscertifiering). Läs mer på SBCS webbsida om hur certifieringen går till, vilka priser som gäller med mera.

Innehåll

Du får kunskap i eltermografi, både teoretisk och praktisk. Vi går igenom fördelarna med att arbeta med eltermografering och tittar på de fel och risker du på så sätt kan förebygga.Vi går igenom hur du praktiskt genomför eltermograferingen med hjälp av värmekamera.

 – Grundläggande termografi
 – Eltermografi
 – Värmemönster
 – Avvikelser
 – Klassificering
 – Arbetsflöde

Målgrupp

Utbildningen vänder sig bland annat till dig som arbetar som fastighetsskötare, drifttekniker, elektriker och elkonsult, samt till dig som vill bli auktoriserad besiktningsingenjör där denna är ett av ansökningskraven

Förkunskaper

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med lågspänning.

Övrig information

Denna kurs drivs i samarbete med Brandskyddsföreningen

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

19 995 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta