Generic filters
Exact matches only

Automation & Styr och reglerteknik – Utbildning

Hållbara lösningar som sparar på våra miljöresurser och samtidigt sparar på kundens pengar står högt i kurs i dagens samhälle. Du som väljer att utbilda dig inom automation eller styr- och reglerteknik kan se fram emot ett stimulerande arbetsliv med flera spännande karriärmöjligheter inom hållbarhetsområdet.

Vad är automation?

Ordet automation kommer från grekiskans ”automatos” och betyder på egen hand. Automation brukar delas in i hel- eller halvautomatiska lösningar. För att vara framgångsrik inom industriell automation behöver du ha kunskap om hur PLC-program byggs upp.

Automation inom fastighetsbranschen fokuserar istället på hur VVS-, el- och kylsystem samverkar och hur du genom dessa hjälpmedel kan energioptimera en fastighet. Oavsett vilken automation-utbildning eller automation-kurs du går kommer du vara eftertraktad på arbetsmarknaden och ha uppdaterade kunskaper om optimering.

Vad är styr och reglerteknik?

Styr- och reglerteknik handlar om tekniska processer i olika typer av system. Exempel på processer kan vara luft- och vattentillförsel i fastigheter och olika typer av transportteknik. Processerna du lär dig mer om påverkar inomhusklimatet i fastigheter, vilket i sin tur påverkar drifts- och uppvärmningskostnader. På kurserna inom detta ämne får du färdigheter för att påverka styr- och reglersystem och kompetens för energioptimering med hjälp av styr- och reglerteknik. Företag med utbildad personal inom området är med och bidrar till en grön utveckling där alla resurser tas tillvara på.

Vem kan gå kurserna?

De flesta som går kurserna jobbar som exempelvis drift- och fastighetstekniker, projektör, ventilations-, rör- eller kylmontör. Det är också vanligt med en bakgrund inom inom VVS- eller elteknikområdet. Gemensamt för alla sökande är en önskan och ett intresse för att lära sig mer genom att gå en automation-kurs eller styr och reglerteknik-utbildning.

De flesta kurser förutsätter att du har viss grundkunskap inom ämnet. Gå in på respektive kurs för att se vilket förkunskapskrav det finns för kursen du är intresserad av. Välkommen att söka!

 

Automation – ett smart och hållbart samhälle.

Visa endast distansutbildningar
Kurs
Ämnesområde

Mer än bara företagsutbildningar

Vi ger dig gärna guidning och råd både som privatperson och anställd vad gäller våra utbildningar och tjänster. Kontakta oss på kontakt@insu.se eller 010-188 35 30