Search
Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Search
Generic filters
Exact matches only

Fastighet 4.0

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 1 dag

Tar du vara på de möjligheter som teknikutvecklingen ger för fastigheter? Framtidens fastigheter är energieffektiva och smarta och hos oss får du kunskaper som hjälper dig att ligga i framkant. När du hänger med i utvecklingen så blir du attraktivare på marknaden och kan erbjuda dina kunder något nytt och användbart. I vår kurs får du lära dig hur du, med hjälp av en mini-PC, kan programmera, styra och övervaka din eller din kunds fastighet.

Kursmål

Framtidens fastigheter är energieffektiva, komfortabla och smarta. Du får kunskap om hur man konfigurerar en mini-PC som är avsedd att användas för styrning och övervakning av en fastighet.

Innehåll

– Konfiguration av Windows 10 Pro
– Installation av program/mjukvaror
– Integration av trådlös teknik
– Säkerhet och övervakning via IP-kamera
– Larm och passersystem
– Portforwarding
– Fjärranslutning

I kursen får du använda aktuella program/mjukvaror. Under kursen kommer du att konfigurera en mini-PC med Windows 10 Pro. Efter installation av applikationsprogram kommer du att provköra en del av dessa mot avsedd hårdvara via fjärrskrivbord.

I kursavgiften ingår en mini-PC som blir din efter avslutad kurs. Detta innebär att du omedelbart efter kursslut kan använda den för att programmera, styra eller övervaka ditt eget hus alternativt påvisa framtidens möjligheter hos någon av dina kunder.

Målgrupp

Denna kurs är till för dig som är serviceelektriker, elektriker eller systemintegratör och som arbetar med underhåll och driftsättning av fastighetsautomation.

Förkunskaper

För att gå den här kursen så behöver du framsynthet och ett allmänt teknikintresse för att möta både dagens och framtidens behov.

Priser

Ordinarie pris

8 600 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Medlemspris 1

7 750 kr exkl moms

Medlemsföretag från Installatörsföretagen, Svensk ventilation och SKVP Gymnasielärare.

Medlemspris 2

7 750 kr exkl moms

Elektriker från Installatörsföretagens medlemsföretag som omfattas av installationsavtalet. Gymnasielärare på ETGs partnerskolor.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta