Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Mät- & Reglerteknik – Distans

Kurstyp: Distans

Vill du utvecklas inom mät- och reglerteknik? Hos oss får du den kunskap du behöver för att öka dina möjligheter inom elbranschen. Du får göra reglertekniska laborationer med inställningar av den proportionella förstärkningen och den integrerande förstärkningen samt den deriverande verkan i regulatorn. I vår kurs lär du dig helhetsförståelse om reglertekniska system och uppgifter som injustering av ventilationssystem samt värme- och kylreglering. 

Kursmål

Du får kunskap om enklare mätning och metoder för att identifiera, förebygga och avhjälpa fel i mät- och reglertekniska anläggningar samt metoder för dokumentation av mät- och reglertekniska arbeten. Efter kursen förstår du grundläggande mät- och reglertekniska begrepp. Kursmålen är framtagna för gymnasienivå, men lämpar sig väl för grundläggande kunskap att bygga vidare på med andra kurser och erfarenheter inom ämnet.

Innehåll

– Introduktion

– Felsökning

– Givare

– Optimering (Lambda, ZN)

– Dokumentation

– Processanalys

– Regulatorn

– Signalhantering

– Styrdon

– Nivå, temperatur, tryck och flöde

Kursen behandlar signalföljning och funktionsanalys av en enkel mät- och reglerteknisk anläggning.

Du får göra laborationer av temperatur, inkoppling, kontroll och injustering av vanligt förekommande mät- och reglertekniska komponenter med begrepp som NPN/PNP, sink/source, polaritetsskydd och kortslutningsskydd.

Distanskurs som bör studeras under max 4 veckors tid. Vi rekommenderar att man kör kursen i PC-miljö, men man kan köra den i Mac-miljö om man byter ut webläsaren från Safari till någonannan, t ex Edge, Firefox eller Chrome.

Kursen beräknas ta 30-40 timmar. Inloggning till distanskursen är möjlig i 6 månader från beställningsdatum. 
Man får 3 försök att klara slutprovet på kursen, efter det får man betala ny kursavgift. 


Målgrupp

För dig som är elektriker, underhållstekniker och liknande och som är i startgroparna för reglerteknik.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

3 800 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta