Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Mekatronik – Distans

Kurstyp: Distans

Vill du lära dig grunderna i mekatronik? Här får du kunskap om grunderna i elarbete som gör det lättare att förstå dokumentation och diskussioner inom området. Du kan se sambanden och dra slutsatser vid felsökning. I vår kurs lär du dig grunderna i uppbyggnaden av mekatroniska system, från sensor via styrenhet till aktuator, (ställdon) samt får kunskap om hur logiska grundfunktioner kan användas för omvandling av energi, materia eller information. 

Kursmål

Du får grundläggande kunskaper om elektriska och mekaniska begrepp och storheter samt förståelse för logiska grundfunktioner i styrtekniska och mekaniska sammanhang. Kursmålen är framtagna för gymnasienivå, men lämpar sig väl för grundläggande kunskap att bygga vidare på med andra kurser och erfarenheter inom ämnet. 

Innehåll

– Introduktion

– Styrsystemet i helhet

– Givare och styrdon

– Logiska kopplingar

– Timer och räknare

– Kulhiss

– Ritningar och manualer

– Mekaniska begrepp

– Elektriska begrepp


Distanskurs som bör studeras under max 4 veckors tid. Vi rekommenderar att man kör kursen i PC-miljö, men man kan köra den i Mac-miljö om man byter ut webläsaren från Safari till någonannan, t ex Edge, Firefox eller Chrome.


 

Kursen beräknas ta 20-30 timmar. Inloggning till distanskursen är möjlig i 6 månader från beställningsdatum. Man får 3 försök att klara slutprovet på kursen, efter det får man betala ny kursavgift.

Målgrupp

För dig vill lära dig grunderna i mekanik, el och styrteknik. Är du elektriker blir eldelarna en repetition för dig. 

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

3 900 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta