Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Arbete med spänning – Repetition

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 1 dag

Arbetar du med underhåll nära och på spänningssatta anläggningar? Kunskap är en färskvara så se till att du har rätt kunskap och kan arbeta säkert och effektivt. Svensk standard är att färdigheten i arbete med spänning ska behållas genom tillämpning, ny utbildning eller repetitionsutbildning. I vår kurs får du repetition av riskanalys och arbetsplanering så att du kan fortsätta att ge dina kunder både säkrare elarbete och leveranser.

Kursmål

Du får repetition av riskanalys och arbetsplanering och kan fortsätta genomföra arbete på en spänningssatt lågspänningsanläggning på ett säkert sätt.

Innehåll

Med hjälp av verklighetsnära övningar repeteras:
– Viktiga punkter i Starkströmsföreskrifterna
– Viktiga punkter i SS-EN 50 110-1
– Arbetsplanering och riskanalys
– Isolerhandskmetoden

Du får göra praktiska övningar på anläggningstyper som automatikskåp och elcentraler, samt riskanalys på andra illustrerade anläggningstyper. Du får även möjlighet att utbyta erfarenheter med övriga kursdeltagare.

Kursen avslutas med skriftligt kunskapsprov. När du får godkänt på provet så får du ett personligt intyg.

Vill du ha standarden med förtydligande kommentarer så rekommenderar vi SEK Handbok 446 utgåva 2, 2014, Elanläggningar – Säkerhet vid arbete. Du hittar den hos IN Förlag www.inforlag.se.

Målgrupp

Du som arbetar på idrifttagna elanläggningar och riskerar att hamna innanför riskområdet eller i direkt beröring av spänningsförande del.

Förkunskaper

För att gå den här kursen så behöver du ha gjort vår kurs Arbete nära och med spänning enligt isolerhandskmetoden.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

6 800 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta