Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

EBR-ESA-E1 Elektriskt arbete

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 2 dagar

Vet du vem som gör vad i elsäkerhetsarbetet? I vår kurs får du rätt kunskap och kan arbeta tryggt och säkert. Elsäkerhetsanvisningarna (ESA) är ett verktyg för att förebygga skador till följd av el och som klarlägger både organisation och roller samt vilka arbetsuppgifter som följer med varje roll. Det är ett sätt att följa arbetsmiljölagen och branschens tolkning av svensk standards anvisning för skötsel av elektriska anläggningar SS-EN 50 110-1.

Denna kurs ersätter ESA 19 Fackkunnig.

Kursmål

Du kan använda elsäkerhetsanvisningarna (ESA) för att på ett säkert sätt kunna utföra arbete eller åtgärd på en elektrisk anläggning samt medverka för att åstadkomma en god arbetsmiljö.

Innehåll

- Definitioner
- Ansvar
- Arbetsplanering
- Normala skötselåtgärder
- Arbetsmetoder

Som kurslitteratur används ESA grund och ESA arbete.

Kursen avslutas med ett slutprov som vid godkänt resultat ger dig ett personligt intyg. Blir du inte godkänd på slutprovet har du möjlighet att göra omprov i samband med kurstillfället.

Målgrupp

För dig som arbetar på eller nära anläggningar där EBR-ESA-E1 ESA Elektriskt arbete tillämpas.

Förkunskaper

Erfarenhet av elanläggningar.

Övrig information

INSU är godkänd utbildningsanordnare för Energiföretagens EBR-ESA-E1 ESA Elektriskt arbete. Kostnaden till Energiföretagen för digital kursdokumentation och certifiering ingår i kursavgiften (995 kr). Vid kursgenomförandet finns kursdokumentation att låna.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

13 100 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta