Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

ESA Industri & Installation – e-learning

Kurstyp: Online

Vet du vem som gör vad i elsäkerhetsarbetet? I vår kurs lär du dig att arbeta tryggt och säkert. Elsäkerhetsanvisningarna (ESA) är ett planeringsverktyg för att förebygga skador och klarlägga organisation, roller och vilka arbetsuppgifter som följer med varje roll. ESA Industri och installation är baserad på reglerna i SS-EN 50110-1 och är samordnad med EBR-ESA-E1 Elektriskt arbete. Arbetsmetoderna är anpassade för de driftförhållanden som finns på större arbetsplatser.

Kursmål

Du kan använda kursen som ett komplement för att förebygga elolycksfall i större eller komplicerade anläggningar. Du vet hur en elsäkerhetsorganisation är uppbyggd och vem som ska göra vad.

Innehåll

– Elsäkerhetsorganisationen
– Planering av arbete
– Riskhantering
– Skriftlig bevisväxling
– Skötsel och underhåll
– Arbetsmetoder
Kursen är helt webbaserad. Den är indelad i avsnitt och efter varje avsnitt får du svara på några kontrollfrågor. Du kan göra kursen i Windows, MacOS, iOS och med viss reservation även Android. Vi rekommenderar att du använder webbläsare som Chrome, Firefox eller Safari, men inte Internet Explorer. Som kurslitteratur används ESA – Industri & Installation som framtagits i ett samarbete mellan IN, FIE och Svensk Energi. Kursen avslutas med ett kunskapsprov. Godkänd kursdeltagare får personligt intyg.

Kursen tar ca 6 timmar att genomföra. Inloggning till kursen är möjlig i 6 månader från beställningsdatum.

Målgrupp

Alla som arbetar på eller nära anläggningar där ESA – Industri & Installation tillämpas.

Förkunskaper

Erfarenhet av elanläggningar. Det är en repetitionskurs.

Övrig information

Önskar du köpa ett exemplar av boken ESA Industri & Installation för att ha efter kursen kan du beställa den på IN Förlag .

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

3 900 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta