Search
Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Search
Generic filters
Exact matches only

ESA Industri & Installation – Distans

Kurstyp: Online

Vet du vem som gör vad i elsäkerhetsarbetet? I vår kurs lär du dig att arbeta tryggt och säkert. Elsäkerhetsanvisningarna (ESA) är ett planeringsverktyg för att förebygga skador och klarlägga organisation, roller och vilka arbetsuppgifter som följer med varje roll. ESA Industri och installation är baserad på reglerna i SS-EN 50110-1 och är samordnad med ESA-19. Arbetsmetoderna är anpassade för de driftförhållanden som finns på större arbetsplatser.

Kursmål

Du kan använda kursen som ett komplement för att förebygga elolycksfall i större eller komplicerade anläggningar. Du vet hur en elsäkerhetsorganisation är uppbyggd och vem som ska göra vad.

Innehåll

– Elsäkerhetsorganisationen
– Planering av arbete
– Riskhantering
– Skriftlig bevisväxling
– Skötsel och underhåll
– Arbetsmetoder
Kursen är helt webbaserad. Den är indelad i avsnitt och efter varje avsnitt får du svara på några kontrollfrågor. Du kan göra kursen i Windows, MacOS, iOS och med viss reservation även Android. Vi rekommenderar att du använder webbläsare som Chrome, Firefox eller Safari, men inte Internet Explorer. Som kurslitteratur används ESA – Industri & Installation som framtagits i ett samarbete mellan IN, FIE och Svensk Energi. Kursen avslutas med ett slutprov. Godkänd kursdeltagare får personligt certifikat.

Målgrupp

Alla som arbetar på eller nära anläggningar där ESA – Industri & Installation tillämpas.

Förkunskaper

Erfarenhet av elanläggningar. Det är en repetitionskurs.

Övrig information

Du har tillgång till boken ESA Industri & Installation under kursen, önskar du köpa ett exemplar att ha efter kursen kan du köpa det från IN Förlag .

Priser

Ordinarie pris

3 900 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Medlemspris 1

3 500 kr exkl moms

Medlemsföretag från Installatörsföretagen, Svensk ventilation och SKVP Gymnasielärare.

Medlemspris 2

1 950 kr exkl moms

Elektriker från Installatörsföretagens medlemsföretag som omfattas av installationsavtalet. Gymnasielärare på ETGs partnerskolor.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta