Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

ESA Industri & Installation

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 1 dag

Vet du vem som gör vad i elsäkerhetsarbetet? I vår kurs lär du dig att arbeta tryggt och säkert. Elsäkerhetsanvisningarna (ESA) är ett planeringsverktyg för att förebygga skador och klarlägga organisation, roller och vilka arbetsuppgifter som följer med varje roll. ESA Industri & Installation är baserad på reglerna i SS-EN 50110-1 och samordnad med EBR-ESA-E1 Elektriskt arbete. Arbetsmetoderna är anpassade för de driftförhållanden som finns på större arbetsplatser.

Kursmål

Du kan använda kursen som ett komplement för att förebygga elolycksfall i större eller komplicerade anläggningar. Du vet hur en elsäkerhetsorganisation är uppbyggd och vem som ska göra vad.

Innehåll

– Elsäkerhetsorganisationen
– Planering av arbete
– Riskhantering
– Skriftlig bevisväxling
– Skötsel och underhåll
– Arbetsmetoder

Som kurslitteratur används ESA – Industri & Installation som framtagits i ett samarbete mellan IN, FIE och Energiföretagen Sverige. Kursen avslutas med ett kunskapsprov. Godkänd kursdeltagare får personligt intyg.

Målgrupp

Alla som arbetar på eller nära anläggningar där ESA – Industri & Installation tillämpas.

Förkunskaper

Erfarenhet av elanläggningar.

Övrig information

INSU är godkänd utbildningsanordnare för ESA Industri och Installation som är framtagen i samarbete mellan IN, FIE och Energiföretagen Sverige.

Publikationen ESA Industri & Installation ingår som kurslitteratur, önskar du flera exemplar kan du köpa dem från IN Förlag .

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

5 500 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta