Search
Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Search
Generic filters
Exact matches only

Skötsel av elanläggningar – Distans

Kurstyp: Lärarledd

Denna kurs har ersatts av​Elsäkerhet vid arbete – EvA – e-learning​​​

Alla vet att det är riskfyllt att arbeta med elektriska starkströmsanläggningar och att riskerna ökar när flera företag är på samma arbetsplats. Därför är det viktigt att du kan aktuella föreskrifter och standarder. Vi hjälper dig att få koll på vad som gäller så att du kan arbeta säkert. I vår distanskurs lär du dig elsäkerhet vid arbete och skötsel av elanläggningar och får ett personligt certifikat när du har klarat kursen.

Kursmål

Du får kunskaper i föreskrifterna för elsäkerhet vid arbete och standarden SS-EN 50 110-1, Skötsel av elektriska anläggningar.

Innehåll

– Föreskrifternas och standardens krav och råd
– Arbetsgivarens ansvar för elsäkerhet vid arbete
– Innehavarens ansvar för elanläggningen
– Arbetsmetoder
– Elolycksfall
– Elfaran
– Varselmärkning

Vi går igenom föreskrifterna för elsäkerhet vid arbete och standarden SS-EN 50 110-1, Skötsel av elektriska anläggningar. Kursen är helt webbaserad och tar cirka fyra timmar att göra. Den är indelad i avsnitt och efter varje avsnitt får du svara på några kontrollfrågor. Du kan göra kursen i Windows, MacOS, iOS och med viss reservation även Android. Vi rekommenderar att du använder webbläsare som Chrome, Firefox eller Safari, men inte Internet Explorer. Kursmaterialet har vi har tagit fram själva. Det bygger på föreskrifterna ELSÄK-FS 2006:1 och standarden SS-EN 50 110-1 utgåva 3. Du kan använda det som handbok när du arbetar med driftsatta anläggningar. Kursen avslutas med ett teoretiskt slutprov och en interaktiv övning. När du får godkänt på provet får du ett personligt certifikat.

Målgrupp

All personal som ansvarar för, arbetar i eller deltar i skötsel av elektriska starkströmsanläggningar.

Förkunskaper

Erfarenhet av elanläggningar. Det är en repetitionskurs.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

3 900 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta