Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Brandfarliga köldmedier – säker hantering vid service och underhåll – Live via webben

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 1 dag

Känner du oro över riskerna vid hantering av brandfarliga köldmedier? Då är det här en kurs för dig. Vid installation och service av aggregat med brandfarliga köldmedier krävs att du har respekt för och kunskap om riskerna. Det är viktigt att du är noggrann, du måste lägga stor vikt vid den personliga säkerheten samt minimera riskerna för utsläpp. Med rätt kunskap som du får på kursen kan du hantera dessa på bästa sätt, samtidigt som du behåller respekten för dem.

Kursmål

Syftet med kursen är att ge dig kunskap om köldmediernas olika egenskaper samt dess risker. Kursen ger även kunskap om de regelverk som gäller och hur riskbedömningar bör utföras.

Vi har lagt tyngdpunkten på att förstå vilka risker som finns med köldmedier samt att lära dig undvika dessa risker, så att inga olyckor sker. Vårt mål med den här kursen är att ingen på grund av osäkerhet ska behöva tacka nej till ett uppdrag bara för att det omfattar ett brandfarligt köldmedia.

Innehåll

-Brännbarhetsgränser
-Antändningsenergier

-Förbränningsenergier
-Egenskaper för olika köldmedier t ex R290 (Propan), R600a (Isobutan), R32 m fl.

-Bedömning av risker

-Säker hantering vid ingrepp

-Skyddsåtgärder

-Myndighetskrav

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är verksam i branschen och arbetar som kyl- och värmepumptekniker, arbetsledare eller liknande.

Förkunskaper

Goda kyltekniska kunskaper.

Övrig information

Kursen genomförs via weblänk som skickas med mail i samband med kursen.
Du behöver tillgång till en dator eller surfplatta vid kurstillfället.

TIPS
Vill du lära dig mer om hantering av naturliga köldmedier? Då rekommenderar vi våra övriga kurser om detta som Installation och service av CO2 aggregat, Kylteknik med ammoniak som köldmedium – teori, Kylteknik med ammoniak som köldmedium – praktik.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

6 200 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta