Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Tele, data och säkerhet

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 3 dagar

Häng med i utvecklingen och utbilda dig inom tele, data och säkerhet. I vår kurs får du lära dig kunskap som ökar dina möjligheter på marknaden. Datakommunikation, larm och övervakningssystem är idag en stor andel av de system som installeras. Datanätet är en naturlig del av hela samhället från kontor och köpcentrum fram till bostaden. Utvecklingen inom de tekniska systemen går nu mot högre integrering och många system använder samma kabelnät.

Kursmål

Du får en kort övergripande teoretisk och praktisk grundkunskap om koppar- och fiberförbindelser i generellt kabelnät (datanät), Power over Ethernet (PoE), IP-kamera, passagesystem, IP-baserat passagesystem, brandlarm, branddörrstängning, inbrottslarm för kontor och bostad, RWC (HWC) med mera.

Innehåll

Teoretisk genomgång och övningar på olika system som:
– Generella kabelnät (datanät)
– Inbrottslarm (kontor- och hemlarm)
– Brandlarm
– Branddörrstängning
– Passersystem (traditionellt och IP-baserat)
– Kameraövervakning (IP)
– Power over Ethernet (PoE)
– RWC (HWC)

Kursmaterialet är en rikligt illustrerad handbok som tar upp de viktigaste principerna i olika tele-, data- och säkerhetssystem.

Utbildningen består av en dag med teoretisk genomgång som kompletteras med en informativ studiebok om branschorganisationer och relevanta standarder. Sedan följer två dagars praktiska övningar, i grupper om två personer, på nio olika arbetsstationer.

Dessutom får du en kort genomgång av dokumentation enligt gamla och nya registreringsstandarden SS-4551200-38 samt SS-4551201.

Målgrupp

Denna kurs är till för dig som är elektriker, installatör och projektledare eller konsult.
Utbildningen är en riktigt bra grund för dig som redan är elektriker och vill bredda din kompetens med kunskap inom svagströmsområdet. Kursen ger dig en riktigt bra grund om du vill vidareutbilda dig inom generella kabelnät, fibertekniker, inbrott, brand, passage, kameraövervakning, driftsättning av bredbandsnät eller felsökning och planering av WiFi-nätverk. Det är en kurs för dig som vill få en riktigt bra överblick av tele-, data- och säkerhetsområdet.

Förkunskaper

För att gå den här kursen så behöver du ha installationserfarenhet.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

19 400 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta