Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Elmaskiner

Kurstyp: Distans

Vill du bli auktoriserad elinstallatör och öka dina möjligheter inom elbranschen? Om du vill få mer ansvar och befogenheter så är det viktigt att ha rätt kunskap och vara auktoriserad. Hos oss hittar du utbildningar som hjälper dig att utvecklas och nå nästa steg i din karriär. I vår distanskurs får du lära dig elmaskiner som är en av de fyra delar som krävs för att du ska kunna ansöka om att bli auktoriserad elinstallatör lågspänning (AL).

Kursmål

Du får teoretiska kunskaper inom kunskapsområdet elmaskiner. Det är en av fyra teoretiska delar som du behöver för att söka auktorisation lågspänning (AL) hos Elsäkerhetsverket. AL kallades tidigare allmän behörighet lågspänning (ABL).

Innehåll

Utbildningen omfattar kunskapsområdet:
– Elmaskiner

Kursen följer gällande kunskaps- och färdighetskrav enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter om auktorisation som elinstallatör ELSÄK-FS 2017:4.

Målgrupp

Denna kurs är till för dig som fått utlåtande om kompletterande utbildning av Elsäkerhetsverket.

Förkunskaper

Du behöver ha teoretiska kunskaper motsvarande utbildning till elektriker samt minst två års praktik. Vi rekommenderar också att du har kunskaper som motsvarar Matematik B eller 2a.

För att kunna ansöka om auktorisation lågspänning (AL) hos Elsäkerhetsverket så behöver du utöver denna utbildning ha fyra års praktisk erfarenhet.

Övrig information

All kurslitteratur ingår i priset.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

10 300 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta