Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Regler och standarder

Kurstyp: Distans

Vill du bli auktoriserad elinstallatör och öka dina möjligheter inom elbranschen? Hos oss hittar du utbildningar som hjälper dig att utvecklas och nå nästa steg i din karriär. För att få mer ansvar och befogenheter så behöver du ha rätt kunskap och vara auktoriserad. I vår distanskurs får du lära dig elinstallationer i byggnader som är en av de fyra delar som krävs för att du ska kunna ansöka om att bli auktoriserad elinstallatör lågspänning (AL).

Kursmål

Du får teoretiska kunskaper inom kunskapsområdet regler och standarder. Det är en av fyra teoretiska delar som du behöver för att söka auktorisation lågspänning (AL) hos Elsäkerhetsverket. AL kallades tidigare allmän behörighet lågspänning (ABL).

Innehåll

Utbildningen omfattar kunskapsområdet:
- Regler och standarder

Kursen följer gällande kunskaps- och färdighetskrav enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter om auktorisation som elinstallatör ELSÄK-FS 2017:4.

Målgrupp

Denna kurs är till för dig som fått utlåtande om kompletterande utbildning av Elsäkerhetsverket.

Förkunskaper

För att gå den här kursen behöver du ha teoretiska kunskaper motsvarande utbildning till elektriker samt minst två års praktik. Vi rekommenderar också att du har kunskaper som motsvarar Matematik B eller 2a.

För att kunna ansöka om auktorisation lågspänning (AL) hos Elsäkerhetsverket så behöver du utöver denna utbildning ha fyra års praktisk erfarenhet.

Övrig information

All kurslitteratur ingår i priset.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

5 800 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta