Installationsbrandskydd – Live via Webben
Med goda kunskaper kan du minimera riskerna för de förödande konsekvenser bränder kan ge. På den här kursen har vi fokus på tekniska lösningar för brandskydd och vikten av integration mellan installationers brandskydd. Du får både praktiska och teoretiska kunskaper under dagen. I kursen ingår boken ”Praktiska lösningar – Brandskydd”.
Kursmål
Målet med kursen är att du ska erhålla en grundkunskap i att kunna projektera och utföra skydd mot brand och brandgasspridning via ventilationsinstallationerna. Kunskapsnivån ska vara så att idag gällande regelverk, BBR 25, kan uppfyllas.
Innehåll
Praktiska lösningar av ventilationsbrandskydd. Vi går igenom hur man kan välja system för skydd mot brandgasspridning som t ex fläkt i drift, backströmningsskydd och brandgasspjäll. Vad man bör tänka på vid användandet av de olika systemen, t ex vilka förutsättningar som krävs för backströmningsskydd. Vi går även djupare in på hur imkanaler, kanalupphängningar, brandisolering, schakt och fläktrum kan utföras samt avslutar med mekanisk brandgasventilation.
Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som arbetar som ventilationsentreprenör, teknisk förvaltare, VVS-konsult, besiktningsman, installationssamordnare eller brandkonsult och är intresserad av att lära dig hur du i praktiken kan utföra ventilationsinstallationer för skydd mot brand och brandgasspridning.
Förkunskaper
Baskunskap. Det vill säga minst två års yrkeserfarenhet inom arbete med ventilationsinstallationer eller brand.
Priser (Logga in för att se övriga priser)
Ordinarie pris
4 500 kr exkl moms
Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.
Regler och villkor
Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta