Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Omcertifiering CFT

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 1 dag

Är du certifierad fibertekniker (CFT) och vill förnya ditt certifikat? Hos oss lär du dig det du behöver för att klara omcertifieringen. Med rätt kompetensnivå ökar dina möjligheter inom elbranschen och du blir mer attraktiv för dina kunder. Certifieringen är en viktig värdemätare för arbetsgivare, besiktningsmän och kontrollanter, nätansvariga, operatörer, teknikkonsulter och upphandlare. I vår kurs kompletterar och fräschar du upp dina kunskaper.

Kursmål

Du som är certifierad fibertekniker (CFT) får möjlighet att komplettera och fräscha upp dina teoretiska kunskaper inför den teoretiska examinationen

Innehåll

Vi går igenom:
– Fiberteori
– Dokumentation
– Skarvning
– Mätning
– Terminering- och korskoppling
– Förläggning
– Teleregistrering

För att få ett nytt certifikat ska du klara en examination (teoretiskt prov) som omfattar dessa olika teknikområden.
Kursen består av teoretisk genomgång med möjlighet att avlägga examination (teoretiskt prov) för förnyelse av certifiering CFT.

Målgrupp

Denna kurs är till för dig som är certifierad fibertekniker och behöver omcertifiera dig för en ny femårsperiod. Omcertifiering innebär att en examination ska ske inom sex månader från det datum ditt certifikat går ut. Om du gör det senare så måste du även göra en praktisk examination (ett praktiskt prov).

Förkunskaper

För att gå den här kursen så behöver du vara certifierad fibertekniker enligt INCERT:s (Installations Certifiering i Stockholm AB) kravspecifikation.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

8 500 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta