Generic filters
Exact matches only

Datanät & Fiberoptik – Utbildning

Datanät och fiberoptik är numera en självklar del av alla typer av fastigheter och något som måste fungera. De nationella nätet är under ständig utbyggnad och framtiden ser ljus ut för dig som vill gå en datanät och fiberoptik-utbildning.

På våra kurser inom datanät utvecklas du inom bredband, trådlösa nätverk och närliggande ämnen inom datakommunikation. Lär dig mer om driftsättning av datanät som garanterar en stabil kapacitet och en säker anslutning. Ett annat område du lär dig mer om är felsökning i fiberoptiska installationer.

Krav på nya funktioner, ökad kapacitet och ökad trafik leder till att nya lösningar ständigt utvecklas. Se till att du är med ombord när datanät-fiberoptik-tåget lämnar perrongen.

Datanät- & fiberoptik-utbildning hos INSU

Inom fiberoptik ges du möjlighet att certifiera dig för terminering fiber eller certifierad fibertekniker (CFT).

Se även till att du har kunskap om registrering av teleanläggningar enligt gällande standard. INSU har kurser både på grundläggande nivå och avancerade kurser där du lär dig mer om fiberoptiska inkopplingar med extrem renhet.

Om det känns svårt att veta vilken kurs som är utvecklande för dig kan du kika på Fibertrappan. Där ser du vilken nivå kurserna är på. Har du frågor om våra kurser eller mer specifikt om fibertrappan kan du självklart kontakta oss för mer information. Förkunskapskraven varierar beroende på vilken kurs du väljer men en grundläggande kunskap (eller erfarenhet) inom ämnet är ett krav för vissa kurser.

 

Ständig utveckling inom datanät och fiberoptik.

 

Visa endast distansutbildningar
Kurs
Ämnesområde

Mer än bara företagsutbildningar

Vi ger dig gärna guidning och råd både som privatperson och anställd vad gäller våra utbildningar och tjänster. Kontakta oss på kontakt@insu.se eller 010-188 35 30