Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Praktisk Examination Certifierad fibertekniker CFT

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 1 dag

Vill du bli certifierad fibertekniker (CFT)? Hos oss gör du den praktiska examinationen för certifierad fibertekniker enligt Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT). När du kan visa att du har rätt kompetens så blir du attraktiv för dina kunder och du ökar dina möjligheter i branschen. Certifieringen är en viktig värdemätare för arbetsgivare, besiktningsmän och kontrollanter, nätansvariga, operatörer, teknikkonsulter och upphandlare.

Kursmål

Du visar dina praktiska färdigheter för att kunna bli godkänd som Certifierad fibertekniker.

Innehåll

Under dagen får du genomföra den praktiska examinationen för certifierad fibertekniker enligt Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT).

Fibercertifieringen består av ett teoretiskt prov och detta omfattande praktiska prov för att säkerställa kompetensen. Denna examination ger dig möjlighet att bevisa dina färdigheter beträffande den praktiska delen.

INCERT debiterar en certifierings- och registerkostnad.

Förutsättningarna för att klara Praktisk Examination CFT kan öka genom att du skaffar dig rätt förutsättningar med hjälp av våra övriga kurser inom fiberområdet. Exempelvis Optofiber skarvteknik och Optofiber mätteknik. För den teoretiska delen så rekommenderar vi kursen Preparandkurs Certifierad Fibertekniker, CFT vilken innehåller den teoretiska examinationen.

Vi tillhandahåller skarvbox av fabrikat Tykoflex. Om annat fabrikat önskas går det att själv ta med till provtillfället.

Målgrupp

För dig som är teletekniker som arbetar med fiberoptiska installationer.

Förkunskaper

För att genomföra denna examination så förutsätts du inneha goda förkunskaper i optofiber. Du förutsätts även inneha flerårig vana och utbildning inom vattentäta skarvningar av enkel- samt ribbonfiber i skarvboxar av fabrikat Tykoflex-eller likvärdigt, inläggning av matarkabel direkt i optical distribution frame (ODF) med montage i stativ, goda kunskaper i fibermätning med optical time domain reflectometer (OTDR), skarvlägesmätning, totaldämpningsmätning samt slutmätning.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

10 000 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta

Aktuella kursstarter

Fullbokat
Enköping
04 jun 2024

Kursstarten är fullbokad. Välj gärna annan ort/datum eller kontakta oss på kontakt@insu.se.
Enköping
24 sep 2024

Enköping
08 okt 2024

Enköping
19 nov 2024

Enköping
12 dec 2024