Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Preparandkurs Behörig Installatör Fastighetsnät live via webben

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 1 dag

Vill du bli Behörig Installatör Fastighetsnät (BIF)? I vår kurs lär du dig den teoretiska kunskapen som behövs för att bli Behörig Installatör Fastighetsnät enligt Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT). När du kan visa att du har rätt kompetens så blir du attraktiv för dina kunder och dina möjligheter i branschen ökar. Certifieringen är en viktig värdemätare för arbetsgivare, besiktningsmän, nätansvariga, operatörer, teknikkonsulter och upphandlare. Testa gärna dina kunskaper här i INs diagnostiska prov.

Kursmål

Med denna kurs kompletterar och fräschar du upp dina teoretiska kunskaper inför den teoretiska och praktiska examinationen för Behörig Installatör Fastighetsnät (BIF). Du får samtidigt en teoretisk genomgång av de praktiska delarna inför den praktiska examinationen.

Innehåll

Kursen förbereder dig inför prov för att bli behörig installatör fastighetsnät och innehåller den teori om relevanta standarder och dess krav som olika beräkningar. Kraven som ställ för att utföra och installation, provning och funktionsutjämning av kopparbaserade förbindelser samt av fiberförbindelser vilket innefattar inspektion, beräkning av dämpningsbudget och provningar.

Målgrupp

För dig som är tekniker och som arbetar med koppar och fiberoptiska installationer. 

Förkunskaper

För att gå den här kursen så behöver du förkunskaper motsvarande en grundkurs i datanät, koppar och optofiber. 

Övrig information

Genomgång av det som testas vid certifiering begränsas till kravställning, planering och installation samt drift och dokumentation av fastighetsnät i enlighet med gällande  svensk standard SS-EN 50174 med underdelar samt därtill refererade standarder t.ex. SS- EN50173, som finns samlade i enligt SEK Hb 459, Elinstallationsreglerna SS 436 40 00 utgåva 3 samt SS 455 12 01 Dokumentation av teletekniska anläggningar. 
Kvalifikationskraven för certifieringen återges specifikt i SEK:s Tekniskrapport TR16. 

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

2 500 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta