Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Terminering Fiber – Utbildningsbevis

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 1 dag

Har du rätt kompetens för att arbeta med fiber? I vår kurs så får du lära dig det du behöver för att kunna visa dina kunder att du har vad som krävs. Som du vet kräver fiberoptiska inkopplingar extrem renhet för att allt ska fungera felfritt. Därför är det viktigt att du har rätt kunskap för ditt arbete. I en fibernod passerar en mängd trafik och en felaktig fiberkontakt kan betyda stora problem för många och kan även leda till skadeståndskrav.

Kursmål

Du får kompetens för att arbeta i fibernod. Du får kunskaper om den senaste standarden för hur kontaktytor ska bedömas, du får träna på att rengöra och inspektera suscriber connector (SC)- och lucent connector (LC)-kontakter både i ultra physical contact (UPC)- och angle physical contact (APC)-utförande. Du får en översikt över olika fiber to the x (FTTx)-lösningar och grundläggande fiberteori.

Innehåll

– Grundläggande fiberteori
– Fiber to the x (FTTx)-nät olika lösningar för fiberaccess
– Hur det går att se om det är trafik i en fiberpatch
– Hur en fiberlänk testas, vad det är för skillnad mellan optisk dämpning dB och optisk effekt dBm
– Märksystem av fiberuttag i optical distribution frame (ODF), olika lösningar.
– Hur fiberkontakters renhet bedöms

Enligt många beställare och i upphandlingar måste de som arbetar i fibernoder visa att de har rätt kompetens genom att genomgå ett prov. För att förbereda dig för provet har vi tagit fram en endagsutbildning där vi går igenom de viktigaste momenten. Vid kursdagens slut får du möjlighet att avlägga prov för Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT) utbildningsbevis för Terminering fiber. Vid godkänt på prov skickar INCERT utbildningsbeviset till den adress som deltagaren angivit vid provtillfället. De tar även ut en avgift för att utfärda utbildningsbeviset.

Målgrupp

För dig som har arbetsuppgifter i fibernoder.

Förkunskaper

För att gå den här kursen så behöver du ha grundläggande kännedom om optofiber, fiberkontakter och patchkablar.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

8 800 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta