Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Optofiber skarvteknik

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 2 dagar

Bygger du fiberoptiska länkar och vill bli bättre på skarvteknik för optofiber? Hos oss får du de kunskaper du behöver för att utvecklas och öka dina möjligheter inom elbranschen. Vi går igenom hur du ska hantera både singelfiber och ribbonband när du ska skarva och hantera fiber i skarvboxar. I kursen får du lära dig att skarva ribbonfiber i en skarvbox för utomhusbruk samt att skarva ribbonfiber mot fanout i en optical distribution frame (ODF).

Kursmål

Du får lära dig att skarva ribbonfiber i en skarvbox för utomhusbruk samt att skarva en ribbonfiber mot fanout i en optical distribution frame (ODF).

Innehåll

– Kabelhantering
– Kabelmärkning
– Tätning med krympslang
– Hantering av ribbonband
– Hantering av fanout
– Ribbonisering av enkelfiber
– Provtryckning av färdig skarvbox
– Kort genomgång av Svensk standard för teleregistrering (gammal och ny)

Om du har en egen fibersvets så får du gärna ta med och använda den under kursen. Det ger dig samtidigt en kontroll av att dina verktyg är tillräckligt rengjorda och fungerar som de ska.

Målgrupp

För dig som är teletekniker som bygger fiberoptiska länkar.

Förkunskaper

För att gå den här kursen så behöver du ha grundläggande kunskaper i fiberoptik. Denna kurs kan med fördel kompletteras med optofiber mätteknik på din väg mot att bli Certifierad Fibertekniker.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

18 400 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta