Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Preparandkurs Certifierad fibertekniker CFT

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 2 dagar

Vill du bli certifierad fibertekniker (CFT)? I vår kurs lär du dig den teoretiska kunskapen som behövs för att bli certifierad fibertekniker enligt Installations Certifiering i Stockholm AB (INCERT). När du kan visa att du har rätt kompetens så blir du attraktiv för dina kunder och dina möjligheter i branschen ökar. Certifieringen är en viktig värdemätare för arbetsgivare, besiktningsmän, nätansvariga, operatörer, teknikkonsulter och upphandlare.

Kursmål

Med denna kurs kompletterar och fräschar du upp dina teoretiska kunskaper inför den teoretiska examinationen för certifierad fibertekniker (CFT). Du får samtidigt en teoretisk genomgång av de praktiska delarna inför den praktiska examinationen.

Innehåll

– Fiberteori och kabelkonstruktion
– Dokumentation
– Skarvning
– Mätning
– Terminering- och korskoppling
– Förläggning

Kursen är en 2-dagars preparandkurs som kräver gedigna förkunskaper. Den teoretiska genomgången avslutas med examination (teoretiskt prov) för certifierad fibertekniker (CFT).

För att få certifikatet ska du utöver att klara denna examination även klara Praktisk examination Certifierad fibertekniker

Målgrupp

För dig som är teletekniker som arbetar med fiberoptiska installationer.

Förkunskaper

För att gå den här kursen så behöver du förkunskaper motsvarande en grundkurs i optofiber. Du förutsätts även inneha vana beträffande vattentäta skarvningar av enkel- samt ribbonfiber, inläggning av matarkabel direkt i optical distribution frame (ODF) i stativ, fibermätning med optical time domain reflectometer (OTDR), skarvlägesmätning, totaldämpningsmätning samt slutmätning.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

14 400 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta