Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Elkraftteknik – Distans

Kurstyp: Distans

Vill du utveckla dina kunskaper inom elkraftteknik? Hos oss får du den kompetens du behöver så att du kan arbeta säkert och effektivt och ta vara på möjligheterna inom elbranschen. I vår distanskurs får du lära dig om anslutning, losskoppling och funktionsprovning av apparater och utrustning. Vi går även igenom montering och flyttning i befintliga gruppläsningar, förläggning och anslutning av ledningar samt ritning och schemaläsning inom området.

Kursmål

Du får teoretisk kunskap om anslutning, losskoppling och funktionsprovning av apparater och utrustning samt montering och flyttning i befintliga gruppledningar. Du får också teoretisk kunskap om förläggning och anslutning av ledningar samt ritning och schemaläsning inom området.

Kursmålen är i grunden framtagna för gymnasienivå, men lämpar sig väl för grundläggande kunskap att bygga vidare på med andra kurser och erfarenheter inom ämnet.

Innehåll

-Introduktion

-Installation fastighet

-Regler, Standarder och föreskrifter

-Installation industri

-Kontroll före idrifttagning

-Elsäkerhet

-Mätning av vanligt förekommande elektriska storheter

-Felsökning och underhåll av befintlig elutrustning

-Personligt skydd vid arbete med spänningssatta apparater

-Arbete nära spänning

-Elfara för personer och egendom

-Kontroll inför drifttagning

Distanskurs som bör studeras under max 4 veckors tid. Vi rekommenderar att man kör kursen i PC-miljö, men man kan köra den i Mac-miljö om man byter ut webläsaren från Safari till någonannan, t ex Edge, Firefox eller Chrome.

Kursen beräknas ta 30-40 timmar. Inloggning till distanskursen är möjlig i 6 månader från beställningsdatum. 
Man får 3 försök att klara slutprovet på kursen, efter det får man betala ny kursavgift. Målgrupp

Dig som saknar teoretisk kompetens inom området elkraftteknik exempelvis fastighetstekniker, underhållstekniker, larminstallatörer etc.

Övrig information

Denna kurs är inte godkänd om du ska söka B-auktorisation eller ECY-certifikat. För att den ska godkännas hos Elsäkerhetsverket och ECY krävs att du kompletterar kursen med praktiska laborationer.

Kontakta oss om du vill veta mer.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

3 800 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta