Generic filters
Exact matches only

Elteknik – Utbildning

En utbildning inom elteknik hos INSU varvar teori med praktik och syftar till att du ska förstå vad som ligger bakom dagens teknik, och tanken bakom de regleringar som finns. Elteknik finns överallt runt omkring oss och är en grund för att samhället ska fungera och utvecklas. Ta chansen att hålla dig uppdaterad om det senaste inom branschen och utveckla dina kunskaper genom en utbildning till eltekniker!

Vad är elteknik?

Elteknik handlar om att installera, reparera och underhålla elanläggningar. Området är brett och sträcker sig hela vägen från elsystemets uppbyggnad till schemaläsning och optimering av olika kunders elanläggningar. Som disciplin spelar elteknik en central roll i många av de teknologiska framsteg som påverkar vårt dagliga liv, från belysning och uppvärmning i våra hem till kommunikation och underhållning. På våra utbildningar går vi igenom hur du kan arbeta rent praktiskt och vilken bakomliggande teknik som ligger till grund för arbetet.

Hitta rätt Elteknikerutbildning

Eltekniker är en bred benämning som syftar till flera olika områden och inriktningar. Hos oss kan du exempelvis gå en utbildning där du lär dig mer om energieffektiva belysningssystem, metodisk felsökning eller elmotordrivsystem. Teoriska delar blandas med praktiska inslag och för dig som vill auktorisera dig finns det skräddarsydda utbildningar inom olika inriktningar.

Oavsett om du söker efter utbildningar på grund- eller avancerad nivå kan vi erbjuda ett lämpligt alternativ. I våra kurser använder vi övningar och exempel som utgår från dagens teknik. Välj till exempel att gå en kurs i Praktisk ellära på distans som ger dig en bra grund för fortsatta studier inom elområdet, eller en utbildning till Elkrafttekniker som gör att du har möjlighet att bli auktoriserad besiktningsingenjör hos Elektriska nämnden.

Elteknik håller ihop det moderna samhället.

 

Visa endast distansutbildningar
Kurs
Ämnesområde

Vanliga frågor

Vem riktar sig kurserna till?

Våra utbildningar inom elteknik riktar sig till dig som idag jobbar inom branschen och vill bredda dig inom området. Detta är för att många av kurserna kräver grundläggande elkunskaper sedan tidigare.

Hur ser framtidsutsikterna ut?

Oavsett konjunkturläge kommer det alltid finnas ett stort behov av kunniga eltekniker. Med ständigt framväxande teknologier, speciellt inom områden som förnybar energi, elektronik, kommunikation och automatisering, krävs det specialister som kan designa, implementera och underhålla elektroniska system.

Även befintliga system och utrustningar behöver regelbundet underhåll och ibland reparationer. Eltekniker säkerställer även att olika system uppfyller relevanta säkerhetsstandarder.

Varför ska jag gå en Elteknikutbildning hos INSU?

Du kan utgå från att kunskaperna du lär dig hos oss är eftertraktade av branschföretagen. Vi har löpande direktkontakt med branschföretagen och anpassar vårt kursutbud efter efterfrågan. Våra kursledare har själva erfarenhet från branschen och området de lär ut. De kan ge dig värdefulla tips som du direkt kan dra nytta på din arbetsplats.

Mer än bara företagsutbildningar

Vi ger dig gärna guidning och råd både som privatperson och anställd vad gäller våra utbildningar och tjänster. Kontakta oss på kontakt@insu.se eller 010-188 35 30