Generic filters
Exact matches only

Elteknik – Utbildning

En Elteknik-utbildning hos INSU varvar teori med praktik och syftar till att du ska förstå vad som ligger bakom dagens teknik, och tanken bakom de regleringar som finns. Elteknik finns överallt runt omkring oss och är en grund för att samhället ska fungera och utvecklas. Ta chansen att hålla dig uppdaterad om det senaste inom branschen och utveckla dina kunskaper som eltekniker!

Vad är elteknik?

Elteknik handlar om att installera, reparera och underhålla elanläggningar. Området är brett och sträcker sig hela vägen från elsystemets uppbyggnad till schemaläsning och optimering av olika kunders elanläggningar. Som disciplin spelar elteknik en central roll i många av de teknologiska framsteg som påverkar vårt dagliga liv, från belysning och uppvärmning i våra hem till kommunikation och underhållning. På våra utbildningar går vi igenom hur du kan arbeta rent praktiskt och vilken bakomliggande teknik som ligger till grund för arbetet.

Hitta rätt Eltekniker-utbildning

Eltekniker är en bred benämning som syftar till flera olika områden och inriktningar. Hos oss kan du exempelvis gå en utbildning där lär du dig mer om energieffektiva belysningssystem, metodisk felsökning eller elmotordrivsystem. Teoriska delar blandas med praktiska inslag och för dig som vill auktorisera dig finns det skräddarsydda utbildningar inom olika inriktningar.

Elteknik håller ihop det moderna samhället.

 

Visa endast distansutbildningar
Kurs
Ämnesområde

Vem riktar sig kurserna till?

De flesta som går våra kurser jobbar på något sätt med elteknik redan idag och vill bredda sig inom området, för att kunna ta sig an fler uppdrag i branschen framöver. De flesta av våra utbildningar kräver grundläggande elkunskaper sedan tidigare.

Har eltekniker goda framtidsutsikter?

Oavsett konjunkturläge kommer det alltid finnas ett stort behov av kunniga eltekniker. Med ständigt framväxande teknologier, speciellt inom områden som förnybar energi, elektronik, kommunikation och automatisering krävs det specialister som kan designa, implementera och underhålla elektroniska system. Även befintliga system och utrustningar behöver regelbundet underhåll och ibland reparationer. Eltekniker säkerställer även att olika system uppfyller relevanta säkerhetsstandarder. Du som går en Eltekniker-utbildning kan se fram emot att många spännande jobbmöjligheter öppnar upp sig på arbetsmarknaden framöver. Givet den pågående teknologiska utvecklingen kommer kunniga medarbetare inom området sannolikt att efterfrågas i hög utsträckning, i många år framöver.

Varför ska jag gå en Elteknik-utbildning hos INSU?

Du kan utgå från att kunskaperna du lär dig hos oss är eftertraktade av branschföretagen. Vi har löpande direktkontakt med branschföretagen och anpassar vårt kursutbud efter efterfrågan. Våra kursledare har själva erfarenhet från branschen och området de lär ut. De kan ge dig värdefulla tips som du direkt kan dra nytta på din arbetsplats.

Oavsett om du söker efter utbildningar på grund- eller avancerad nivå kan vi erbjuda ett lämpligt alternativ. I våra verklighetsnära kurser utgår vi mycket från övningar och exempel som utgår från dagens teknik.

Du kanske är intresserad av en kurs i Praktisk ellära på distans som ger dig en bra grund för fortsatta studier inom elområdet? Du får lära dig mer om grundläggande ellära, olika mättekniker och den elektriska strömmens verkningar.

Eller så väljer du att gå en utbildning till Elkrafttekniker. Då bidrar du till att göra vårt samhälle säkrare och jobbutsikterna ser goda ut framöver. Hitta en utbildning som intresserar dig i listan ovan. Välkommen att ta nästa steg inom elteknik hos oss!

Mer än bara företagsutbildningar

Vi ger dig gärna guidning och råd både som privatperson och anställd vad gäller våra utbildningar och tjänster. Kontakta oss på kontakt@insu.se eller 010-188 35 30