Elkrafttekniker
Vill du bli elbesiktningsingenjör och göra vårt samhälle säkrare? Med vår skräddarsydda utbildning kan du auktorisera dig inom ett område som har många möjligheter, inte minst på grund av det kommande generationsskiftet. I Sverige görs 13 000 elrevisionsbesiktningar varje år för att minska riskerna för elrelaterade bränder. Du får den kunskap du behöver för att ansöka om auktorisation som besiktningsingenjör hos Elekriska nämnden.
Kursmål
Du får fördjupade teoretiska kunskaper inom området elteknik motsvarande gymnasiets före detta fyraåriga tekniska utbildning. Elkrafttekniker är en skräddarsydd utbildning för dig som vill arbeta som elbesiktningsingenjör med uppdraget att minimera risken för elrelaterade bränder och därigenom bidra till ett säkrare samhälle.
Efter utbildningen kan du även välja att arbeta som elkonsult, elprojektör eller besiktningsman vid elentreprenader.
Innehåll
-Elteknik – Matematik
-Elteknik – Ellära
-Elteknik – Elmiljö
-Eldistribution
-Elkonstruktion och dokumentation
Utbildningen är på distans på halvfart under cirka ett år. Det finns möjlighet att läsa i annan takt (kontakta oss om du vill veta mer om det). Du har två år på dig att genomföra kursen. Efter det har du möjlighet att, mot en avgift på 10% av kursavgiften, förlänga studietiden med ett år i taget.
Studierna inleds med en introduktionsdag på INSU i Nyköping. Under resten av utbildningen träffas gruppen fysiskt eller digitalt.
Du studerar självständigt på distans och halvfart vilket innebär cirka 20 timmar per vecka. Det gör att du även kan arbeta under tiden om du vill. Större delen av utbildningen sker på egen hand med hjälp av en studieguide som innehåller pedagogiskt upplägg, aktuella webbföreläsningar, aktuella avsnitt i kurslitteraturen med mera.
Målgrupp
Yrkesmän som önskar fördjupa sina teoretiska kunskaper inom området Elteknik.
Förkunskaper
Teoretiska kunskaper motsvarande kraven för auktoriserad elinstallatör lågspänning (AL), praktisk erfarenhet och grundläggande datorkunskap.
Övrig information
Delbetalning
Kursavgiften kan delas upp i fem betalningstillfällen. Vid anmälan faktureras cirka 25% av kursavgiften. Resterande belopp delas upp på fyra tillfällen och faktureras varje kvartal. Summorna är exklusive moms. Inga avgifter eller räntor tillkommer. Ange i anmälan om du vill dela upp din betalning.
Priser (Logga in för att se övriga priser)
Ordinarie pris
61 950 kr exkl moms
Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.
Regler och villkor
Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta