Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Elkrafttekniker

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 7 dagar

Vill du bli elbesiktningsingenjör och göra vårt samhälle säkrare? Med vår skräddarsydda utbildning kan du auktorisera dig inom ett område som har många möjligheter, inte minst på grund av det kommande generationsskiftet. I Sverige görs 13 000 elrevisionsbesiktningar varje år för att minska riskerna för elrelaterade bränder. Du får den kunskap du behöver för att ansöka om auktorisation som besiktningsingenjör hos Elekriska nämnden.

Kursmål

Du får fördjupade teoretiska kunskaper inom området elteknik. Elkrafttekniker är en skräddarsydd utbildning för dig som vill arbeta som elbesiktningsingenjör med uppdraget att minimera risken för elrelaterade bränder och därigenom bidra till ett säkrare samhälle. Efter utbildningen kan du även välja att arbeta som elkonsult, elprojektör eller besiktningsman vid elentreprenader.

Innehåll

-Elteknik – Matematik

-Elteknik – Ellära

-Eldistribution

-Elteknik – Elmiljö

-Elkonstruktion och dokumentation

Studierna inleds med en introduktionsdag på INSU i Nyköping. Under resten av utbildningen träffas gruppen fysiskt eller digitalt under ca 1 år.

Du studerar självständigt på distans och halvfart vilket innebär cirka 20 timmar per vecka. Det gör att du även kan arbeta under tiden om du vill. Större delen av utbildningen sker på egen hand med hjälp av en studieguide som innehåller pedagogiskt upplägg, aktuella webbföreläsningar ca 1 gång/vecka, aktuella avsnitt i kurslitteraturen med mera.

Målgrupp

För dig som önskar fördjupa dina teoretiska kunskaper inom området Elteknik.

Förkunskaper

Teoretiska kunskaper motsvarande kraven för auktoriserad elinstallatör lågspänning (AL), praktisk erfarenhet och grundläggande datorkunskap.

Övrig information

Kursavgiften kan delas upp i tolv betalningstillfällen. Inga avgifter eller räntor tillkommer. Ange i anmälan om du vill dela upp din betalning.

För att bli besiktningsingenjör enligt Elektriska Nämnden kräver de att du har en Auktoriserad Lågspänningsauktorisation samt en certifiering inom Eltermografering enligt norm SBF1031:3 minst klass 1. Denna kurs erbjuder vi i samarbete med Brandskyddsföreningen.

Auktoriserad Elinstallatör Lågspänning – distans

Eltermografering

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

61 950 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta