Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Metodisk felsökning – Industri

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 1 dag

Du vet väl att snabbt fixade fel ger nöjda kunder? Hos oss lär du dig att hitta felen och kan spara både tid och pengar. Du tränas i att tänka analytiskt och se sammanhang mellan ingående maskindelar. När du analyserar en maskin i drift och förstår komponenternas funktion så lär du dig att identifiera brister och hur dessa ska åtgärdas. I vår kurs går vi även igenom funktionen i varje del av en maskin som är uppbyggd av pneumatiska komponenter.

Kursmål

Du får lära dig att analysera och underhålla en befintlig maskin och att använda olika hjälpmedel vid felsökning och att diagnosticera felorsaker i en automatisk process.

Innehåll

– Symboler
– Luftberedning
– Ventiler
– Cylindrar
– Programmerbara styrsystem
– Driftsättning med SimuBox
– Programmering
– Felsökning och dokumentation
– Åtgärdsförslag och reparation

I kursen ingår praktisk felsökning på utrustning som så långt det är möjligt ska efterlikna verkliga installationer och utrustningar. Efter en optimering av maskinen kommer utbildningsledaren att ”sabotera” maskinen och du och dina kurskamrater ska då på kortast möjliga tid finna felen och reparera maskinen. Efter varje felscenario har vi ett kortare teoripass. Då diskuterar vi hur felen kan undvikas och hur maskinen ska förändras så att felen inte uppstår.

Målgrupp

För dig som är serviceelektriker och elektriker och som arbetar med felsökning och driftsättning inom tillverkningsindustri eller processindustri.

Förkunskaper

För att gå den här kursen så behöver du ha grundläggande kunskaper inom styrteknik.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

8 500 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta