Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Praktisk Ellära – Distans

Kurstyp: Distans

Vill du lära dig mer om ellära och elteknik? Hos oss får du kunskap som är en bra grund för när du vill fortsätta att utbilda dig inom elområdet. I vår kurs får du lära dig att kunna skilja på olika mättekniker, instruments inverkan på mätkretsar, den elektriska strömmens verkningar och ekonomiska konsekvenser vid till exempel dimensionering. Hos oss hittar du många utbildningar som kan hjälpa dig att utvecklas och ta nästa steg i din karriär.

Kursmål

Du får teoretisk kunskap i elsystemets uppbyggnad från transformator till belastning. Du får även teoretiska kunskaper om elektriska storheter och magnetiska fälts samt vagabonderande strömmars uppkomst och verkan. Kursmålen är framtagna för gymnasienivå, men lämpar sig väl för grundläggande kunskap att bygga vidare på med andra kurser och erfarenheter inom ämnet.

Innehåll

– Introduktion 
– Matematik
– Grundläggande ellära
– Enfas växelström
– Seriekretsar
– Parallella kretsar 
Eldistribution
– Störningar på elnätet
– Trefas växelström
– Transformatorn
– Säkerhet 

Likströmskretsars och enfasväxelströmskretsars funktion 

Skillnader mellan symmetrisk och osymmetrisk belastning 

Övertonernas verkan på elnätet 

Kraftelektroniska utrustningars användning och verkan på nätet TN-C- och TN-S-systemets uppbyggnad, funktion och användning 

Distanskurs som bör studeras under max 4 veckors tid. Vi rekommenderar att man kör kursen i PC-miljö, men man kan köra den i Mac-miljö om man byter ut webbläsaren från Safari till någon annan, t ex Edge, Firefox eller Chrome.

Kursen beräknas ta 30-40 timmar. Inloggning till distanskursen är möjlig i 6 månader från beställningsdatum. 
Man får 3 försök att klara slutprovet på kursen, efter det får man betala ny kursavgift.


Målgrupp

För dig som saknar elutbildning och vill ha en introduktion till elteknik. Kursen är även lämplig som repetition i ellära för dig som har elutbildning.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

3 500 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta