Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

CO2 Grund

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 2 dagar

Lär dig CO₂ från grunden och känn dig trygg i att arbeta med höga tryck.

Här ger vi dig de bästa förutsättningarna. Utbildningen startar med en E-learning, "Repetition av kylprocessen" som du genomför på hemmaplan. Efter det kommer du väl förberedd till den lärarledda utbildningen som genomförs i vårt kylalabb utrustat med nio CO₂ maskiner. Vi börjar med en kortare teoretisk genomgång av CO₂ som köldmedium för att sedan fokusera på praktiska övningar varvade med kortare teoretiska genomgångar. Genom övningar på våra CO₂ maskiner lär du dig praktiskt de komponenter och färdigheter som är specifika för CO₂. Bland annat hur du säkert hanterar höga tryck, sektionering, tömning, fyllning och även styrstrategier för kylmaskiner med CO₂. Kunskaper som ger dig nya möjligheter i karriären som kyl- och värmepumptekniker.

Bokar du kursen CO₂ Påbyggnad samtidigt som den här får du 10% rabatt på den kursen. Läs mer och boka här!

Kursmål

När du har gått kursen ska du känna dig trygg i att hantera service och underhåll på kylmaskiner med CO2 som köldmedium.

Innehåll

- Miljöaspekter
- Speciella egenskaper för CO₂
- Tekniska lösningar för CO₂
- Komponenter
- Flaskor, slangar
- Tömning och fyllning
- Säkerhet
- Fyllning gas/tömning– att tänka på 
- Inställning styrutrustning i systemet (grundläggande)
- Vakuumsugning
- Sektionering för service, (grundläggande)
- Serviceutrustning
- Andra CO₂ -applikationer
- Igångkörning, injustering, checklistor

Målgrupp

Den här kursen passar för certifierade kyltekniker med grundutbildning inom kyl - & värmepumpteknik. Viktigt är dock att repetitionsutbildningen via e-learning genomförs innan utbildningen på plats i Katrineholm.

Förkunskaper

Det är en fördel att ha en bakgrund inom kylteknik för att få en bra behållning av kursen.

Övrig information

Ta gärna med oömma kläder eftersom delar av kursen består av praktiska övningar och genomförs i verkstadsmiljö. Efter kursen genomför du ett prov hos oss. Du gör provet på egen hand med hjälp av kurslitteraturen. Provet ska visa att du tillgodogjort dig kunskaperna och innehar en grundkompetens för CO2-aggregat. Efter godkänt prov skickas ditt intyg via mail. Passa på att förkovra dig om andra naturliga köldmedier på någon av våra kurser Brandfarliga köldmedier eller Kylteknik med ammoniak som köldmedium.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

18 100 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta