Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Grundläggande teoretisk kylteknik – Live via webben

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 3 dagar

Planerar du att ansöka om kylcertifikat hos Incert eller kanske du bara vill få mer teoretiska kunskaper i kylteknik. På den här kursen får du de grundläggande teoretiska kunskaperna om kylprocessen, vilka komponenter som ingår samt kunskap om de vanligast förekommande köldmedierna. Kursen ger dig förståelse för viktiga begrepp inom branschen, till exempel: förångning, kondensering, överhettning, underkylning, mättnadstryck samt värmefaktor och kylfaktor/Cop.

Kursmål

Efter genomförd kurs ska du som deltagare fått de grundläggande teoretiska kunskaperna inom kylteknik samt en teoretisk del i utbildningen inför examination för att kunna ansöka om kylcertifikat hos Incert.

Under utbildningen får du:
-Förståelse för hur en kylmaskin/värmepump fungerar
-Insikt om hur du teoretiskt kan gå vidare med egenstudier
-Kunskaper du behöver om du vill ta kylcertifikat
-Tekniska kunskaper för att föra diskussioner inom området kyl- och värmepumpteknik

Innehåll

-Termodynamik
-Kyl- och värmelära
-Köldmedier och miljöpåverkan
-Kylprocessen
-Definitioner
-Komponenter
-Klassificering av kylsystem
-Komponentövning

Målgrupp

Det här är en teoretisk grundutbildning i kylteknik vilken är lämplig som en del av utbildningen inför examinationi samtliga kategorier för dig som ska ansöka om kylcertifikat hos Incert. Den har även ett stort värde för många yrkesgrupper som kommer i kontakt med värmepumpar och kylaggregat. Exempelvis fastighetsförvaltare/tekniker, projektledare och inköpare eller produktionstekniker/ingenjörer, VVS-montörer, elektriker som vill få grunderna inom kyl- och värmepumpsbranschen.

Förkunskaper

Det är en fördel om du har viss teknisk kunskap, men det är inget krav.

Övrig information

Kursen genomförs via webblänk som skickas med mail i samband med kursen. Vid kurstillfället behöver du tillgång till en dator eller surfplatta med stabil uppkoppling.

TIPS, Som steg två rekommenderar vi dig kursen Grundläggande praktisk kylteknik. Planerar du sedan att ansöka om certifikat för kyla hos Incert? Då är Kurs inför NYTT kylcertifikat kat. I – IV en mycket bra förberedelse. 

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

12 000 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta