Search
Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Search
Generic filters
Exact matches only

Installation och service av CO2-aggregat

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 2 dagar

Vill du lära dig mer om att jobba med CO2? Av miljö- och energitekniska skäl kommer CO2 som köldmedium att installeras i allt fler anläggningar inom den närmaste framtiden. Den här kursen är ett bra sätt att förbereda företaget för fler uppdrag kring installation och underhåll av CO2-aggregat. Den ger också möjlighet för dig och företaget att vara med i utvecklingen av den allra senaste tekniken.

I den senaste F-gasförordningen ser vi en snabb nedfasning av dagens HFC-köldmedier. Redan år 2020 blir det förbud mot att fylla på med ett av de vanligaste köldmedierna i frysanläggningar, HFC 404A. Det kommer att resultera i en snabb övergång till framförallt CO2–anläggningar. Övriga HFC-medier kommer att ha en långsammare avvecklingstid, med 80 procent nedtrappning till år 2030.

Det finns redan nu tecken på att det kommer att installeras flera små aggregat med CO2 som köldmedia, flera tillverkare har presenterat nyheter i segmentet.

Kursmål

Kursen genomförs i INSUs moderna utbildningslokaler i Katrineholm. Med våra sju CO2-aggregat får du som kursdeltagare möjlighet att själv utföra de moment som är speciella för dessa aggregat. Praktiska övningar varvas med teori som ska ge dig kunskaper att installera och serva CO2-aggregat.

Innehåll

-Speciella egenskaper för CO2
-Tekniska lösningar för CO2
-Flaskor, slangar

-Tömning och fyllning

-Komponenter
-Säkerhet
-PED och material
-Gångkörning, injustering, checklistor

-Sektionering för service
-Serviceutrustning
-Läcksökning
-Andra CO2-applikationer
-Beräkningsverktyg

Målgrupp

Installations- och kylservicetekniker med minst tre års praktik i yrket. Teoretiska grundkunskaper bör motsvara KY/YH-utbildning inom området.

Förkunskaper

Inga speciella förkunksaper krävs.

Övrig information

Ta gärna med oömma kläder eftersom delar av kursen består av praktiska övningar och genomförs i verkstadsmiljö.

TIPS
Efter kursen erhåller du ett digitalt prov per mejl från Svenska Kyl- och värmepumpföreningen. Du gör provet på egen hand med hjälp av kurslitteraturen. Provet ska visa att du tillgodogjort dig kunskaperna och innehar en grundkompetens för CO2-aggregat. Efter godkänt prov skickas ditt diplom från n Svenska Kyl- och värmepumpföreningen.

Har du frågor kring ditt prov eller diplom är du välkommen att kontakta henrik.brengesjo@skvp.se eller på tel. 08-512 549 54 på Svenska Kyl- och värmepumpföreningen.

Passa på att förkovra dig om andra naturliga köldmedier på någon av våra kurser Brandfarliga köldmedier eller Kylteknik med ammoniak som köldmedium.

Priser

Ordinarie pris

14 100 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Medlemspris 1

12 700 kr exkl moms

Medlemsföretag från Installatörsföretagen, Svensk ventilation och SKVP Gymnasielärare.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta