Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

NYTT kylcertifikat kat I-IV inkl prov

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 3 dagar

Det här är en förberedande utbildning för dig som vill ta kylcertifikat. Genom denna 3-dagars kurs (inkl prov 1 dag) tillsammans med de kunskaper du har fått genom våra två grundutbildningar, Grundläggande teoretisk kylteknik och Grundläggande praktisk kylteknik har du förberett dig väl inför proven.
Vår kurs innehåller först förberedande egenstudier, sedan följer en dag teori och en dag praktik. Slutligen utförs proven på plats i våra lokaler. Vid godkänt resultat ansöker du sedan om certifikat hos Incert och blir certifierad enligt gemensamma EU-regler och svenska särkrav. INSU är sedan 1997 ett av Incerts godkända examinationscentra.

Kursmål

Här får du bästa tänkbara förberedelse inför det praktiska och teoretiska examineringsprovet. Efter kursen är målet att du som deltagare - maximerat dina förutsättningar för att göra godkända prov, teoretiskt och praktiskt - har kunskap om vilka förordningar och regler som gäller - kan tolka förordningar och regler - förstår kylprocessen i diagram och tabeller - vet vilka standardenheter som gäller - kan hantera utrustning och fyllning av köldmedier - kunna utföra de mätningar som krävs. 

Innehåll

Dag 1 och 2

- F-gasförordningen generellt
- Den svenska F-gasförordningen
- MAC-direktivet
- Läckagekontroll
- Märkningskrav
- Minimikraven för certifiering
- Svensk Kylnorm, faktablad 4
- Tabeller och kylprocesser med diagram
- ISO Standardenheter
- Funktionen på vår serviceutrustning
- Genomgång av tömning respektive fyllning av kylaggregat
- Kontroll och justering av tryckbegränsningsutrustning
- Metoder för läckagekontrol

Dag 3

- Teoretiskt och praktiskt prov

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill göra examineringsprov för att kunna ansöka om kylcertifikat hos Incert. Den vänder sig också till dig med bakgrund inom VVS, el eller liknande där du har något års erfarenhet och kunskap om kylteknik och nu vill söka nytt certifikat.

Förkunskaper

Vi rekommenderar våra kurser Grundläggande teoretisk kylteknik och Grundläggande praktisk kylteknik, alternativt har du kunskaper i grundläggande kylteknik och helst minst ett års erfarenhet från kyltekniska arbeten med installation, service och underhåll av aggregat med fluorerade växthusgaser. Efter att du anmält dig skickar vi ett kompendium med förberedande fakta och övningar. Förbered dig hemma genom att läsa materialet och göra de övningar som finns. Du ska även ha läst igenom dokumenten på följande länk: Incerts hemsida

Övrig information

Alla som arbetar med fluorerade växthusgaser måste ha ett personligt certifikat. OBS! Ansökan om certifikat görs hos Incert, som är det certifieringsorgan som utfärdar ditt certifikat efter godkända prov. Avgift från Incert för certifikat tillkommer. Det är bra att ta med arbetskläder till den praktiska delen av kursen och till det praktiska provet. Om du endast vill boka prov hittar du information här Teoretiskt prov respektive Praktiskt prov.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

15 200 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta

Aktuella kursstarter

Katrineholm
27-29 feb 2024

Katrineholm
09-11 apr 2024

Katrineholm
11-13 jun 2024

Katrineholm
17-19 sep 2024

Katrineholm
22-24 okt 2024

Katrineholm
03-05 dec 2024