Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Injustering av luftflöden

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 3 dagar

Att kunna finjustera och ställa in rätt luftflöden i ventilationssystem bidrar till att minska både energiåtgång och ventilationsbuller. Ett rätt injusterat ventilationssystem med rätt flöden är också kostnadseffektivt. Det är kunskaper som gör dig och ditt företag attraktivt att anlita för fastighetsägare som vill ha hjälp att skapa bra inomhusklimat i bostäder och kontor.

Kursen Injustering av luftflöden ger dig goda förutsättningar för att kunna utföra injustering av normala ventilationssystem i byggnader. Den ger även ökad förståelse för hur ventilationssystem är uppbyggda samt för vilka problem du kan stöta på och som är vanligt förekommande.

Kursmål

Målet med kursen är att du ska kunna injustera ett normalt utformat ventilationssystem.
Efter avslutad kurs har du som kursdeltagare:

-Kunskaper om gällande regelverk, luftflödeskrav och mätmetoder

-Färdigheter i att planera en injustering av ett normalt ventilationssystem

-Kompetens att injustera ett normalt ventilationssystem

Innehåll

-Aktuell lagstiftning

-Orientering om dimensionering av luftflöden

-Injustering enligt proportionalitetsmetoden

-Injusteringsproblem i samband med olika typer av ventilationssystem

-Grundläggande styr- och reglerprinciper

-Praktiska övningar, beräkningsövningar

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som är mättekniker/injusterare, servicetekniker, ventilationsmontör eller drifttekniker, eller andra som behöver kunna injustera ett normalt ventilationssystem.

Förkunskaper

Du bör ha arbetat med luftflödesmätningar tidigare för att kunna tillgodogöra dig kursen. INSUs kurs Mätning av luftflöden eller motsvarande kunskaper.

Övrig information

Kursen genomförs i INSUs ventilationslabb i Katrineholm. Du får gärna ta med egna mätinstrument, om dessa är kalibrerade. Under utbildningen varvas teori med praktiska övningar i ventilationslabbet. TIPS! För att fullt ut kunna utföra luftflödesinjusteringar i ett ventilationssystem rekommenderar vi att du även kompletterar utbildningen med kursen Ventilationsteknik och kursen Mätning av luftflöden.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

15 800 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta