Search
Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Search
Generic filters
Exact matches only

Kurs FÖRNYAT kylcertifikat AC i fordon kat V

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 1 dag

Mycket har hänt vad gäller lagar och förordningar inom kyla under de senaste åren. Erfarenheten visar att man behöver fylla på med en hel del nya kunskaper inför Incerts examineringsprov. Den här teoretiska kursen är anpassad för och vänder sig till dig som arbetar med AC i fordon kategori V. Förbered dig hemma genom att läsa på rekommenderade webblänk innan du gå vår kurs.
Provet behöver du boka separat och kan göras via denna länk. Teoretiskt prov .

INSU är sedan 1997 ett av Incerts godkända examinationscentra inom kyla alla kategorier. Just den här kursen är anpassad för dig som ska förnya kylcertifikat för AC i fordon kategori V. Du kan även gå våra andra preparandkurser, skillnaden är då att dessa kurser innehåller även utbildningsmaterial för övriga kategorier.

Kursmål

Att få kunskaper om lagar och förordningar, samt få information om den nya F-gasförordningen som gäller fr o m 1 januari 2015, som förberedelse inför det teoretiska examineringsprovet.

Innehåll

– F-gasförordningen
– MAC-direktivet
– Läckagekontroll
– Minimikraven för certifiering
– Tolka tabeller och diagram
– Svensk Kylnorm
– Tabeller och kylprocesser med diagram
– ISO Standardenheter

Målgrupp

Alla som ska omcertifiera sig för AC i fordon kategori V.

Förkunskaper

Grundläggande kyltekniska kunskaper och tidigare certifiering krävs. Förbered dig inför kursen genom att läsa dokumenten på Incerts hemsida ​Incerts hemsida​​​

Övrig information

Alla som arbetar med fluorerade växthusgaser måste ha ett personligt certifikat. Man certifieras enligt gemensamma EU-regler och svenska särkrav. Certifieringen omfattar personkompetens gällande kunskaper om miljö- och säkerhetsföreskrifter, kylteknik, hantering av olika köldmedier och energieffektiv användning av kyl- och värmepumpanläggningar. Om du inte har något certifikat bokar du det här.

Priser

Ordinarie pris

4 700 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Medlemspris 1

4 230 kr exkl moms

Medlemsföretag från Installatörsföretagen, Svensk ventilation och SKVP Gymnasielärare.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta