Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

FÖRNYAT kylcertifikat AC i fordon kat V

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 1 dag

Erfarenheten visar att man behöver fylla på med en hel del nya kunskaper inför Incerts examineringsprov. Den här teoretiska kursen är anpassad för och vänder sig till dig som arbetar med AC i fordon kategori V. Förbered dig hemma genom att läsa på rekommenderade webblänkar, se nedan Incerts hemsida, innan du går vår kurs.
Provet behöver du boka separat och kan göras via denna länk. Teoretiskt prov .

INSU är sedan 1997 ett av Incerts godkända examinationscentra inom kyla alla kategorier. Just den här kursen är anpassad för dig som ska förnya kylcertifikat för AC i fordon kategori V. Du kan även gå våra andra preparandkurser, skillnaden är då att dessa kurser innehåller även utbildningsmaterial för övriga kategorier.

Kursmål

Att få kunskaper om lagar och förordningar, samt få information om F-gasförordningen som gäller fr o m 1 januari 2015, som förberedelse inför det teoretiska examineringsprovet.

Innehåll

– F-gasförordningen
– MAC-direktivet
– Läckagekontroll
– Minimikraven för certifiering
– Tolka tabeller och diagram
– Svensk Kylnorm
– Tabeller och kylprocesser med diagram
– ISO Standardenheter

Målgrupp

Alla som ska omcertifiera sig för AC i fordon kategori V.

Förkunskaper

Grundläggande kyltekniska kunskaper och tidigare certifiering krävs. Förbered dig inför kursen genom att läsa dokumenten på Incerts hemsida ​Incerts hemsida​​​

Övrig information

Alla som arbetar med fluorerade växthusgaser måste ha ett personligt certifikat. Man certifieras enligt gemensamma EU-regler och svenska särkrav. Certifieringen omfattar personkompetens gällande kunskaper om miljö- och säkerhetsföreskrifter, kylteknik, hantering av olika köldmedier och energieffektiv användning av kyl- och värmepumpanläggningar. Om du inte har något certifikat bokar du det här.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

4 800 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta