Generic filters
Exact matches only

NY utbildningsform startar i höst på INSU

NY, Nationell Yrkesutbildning, är namnet på den nya utbildningsform som sjösätts i Sverige till hösten. Här på INSU är vi stolta över att ha fått förtroendet att bedriva två av dessa utbildningar; Larm- och säkerhetstekniker samt Industrielektriker.

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) fick för ett halvår sen ett uppdrag att förbereda en pilotverksamhet med yrkesutbildning på gymnasial nivå för vuxna, baserad på yrkeshögskolans modell med utbildningar framtagna utifrån arbetslivets kompetensbehov. Idag publicerade myndigheten beskedet att INSU blev beviljade båda de yrkesutbildningar som vi ansökt om, vilket är fantastiskt roligt för både branschen, regionen och oss. Extra roligt och spännande är att vi som enda utbildningsanordnare kommer erbjuda utbildning till Larm- och säkerhetstekniker som är en yrkesroll vars kompetens branschen har ett mycket stort behov av.

En fantastisk möjlighet för dig som vill in i branschen

Utbildningarna inom NY kräver ingen tidigare erfarenhet i yrket. Istället riktar de sig till dig som vill yrkesväxla och byta karriär. Du kan alltså t ex ha arbetat som byggarbetare, lärare, jurist eller jobbat med försäljning innan du går utbildningen till Industrielektriker eller Larm- och säkerhetstekniker. Utbildningstiden är drygt ett år, vilket innebär att du snabbt kommer vara redo för nya jobbutmaningar.

Utbildningarna är framtagna efter ett förankrat behov hos branschen. En stor del av utbildningen består av praktik, LIA, vilket innebär att du redan under utbildningstiden knyter värdefulla kontakter med branschen och dess företag. Det ger dig som studerande stor möjlighet till jobb efter avslutad utbildning.

Viktiga datum

Om du är intresserad av att ta del av den Nationella Yrkesutbildningen under 2024 finns det några viktiga datum som du bör ha koll på för att planera din ansökan till INSU Yrkeshögskola.

Ansökningsperioden sträcker sig från den 6 maj till den 30 september. Detta ger dig gott om tid att förbereda din ansökan.

Efter att ansökningsperioden har avslutats skickas antagningsbeskeden ut den 7 oktober. Se till att hålla koll på din e-post eller andra kommunikationskanaler för att inte missa information från oss.

Om du blir antagen startar din utbildning den 28 oktober. Industrielektriker med plats i Nyköping och Larm och säkerhetstekniker i Katrineholm.

Mer information och kommande uppdateringar hittar du på sidan för Nationell Yrkesutbildning.
Vill du hitta mer information från MYH hittar du den här.

Välkommen in med din ansökan!