Generic filters
Exact matches only

Startskott för Larm- och Säkerhetstekniker

Nio blivande larm- och säkerhetstekniker har gjort sin första studievecka på INSU i Katrineholm. Det har varit både praktiska övningar och teorilektioner under veckan. Deltagarna har olika bakgrunder och kunskaper. Om ett år ska alla vara vältrimmade larm- och säkerhetstekniker med såväl som teoretiska som praktiska kunskaper.
Edris Sajjadi Larm- & Säkerhetstekniker

Edris Sajjadi från företaget Brand & Säkerhet i Helsingborg är en av deltagarna i utbildningen. Edris gick teknisk utbildning på gymnasiet med inriktning data och webbutveckling. Efter gymnasiet ville han hitta ett företag där han kunde få jobba med teknik och gärna inom larm och säkerhet. Samtidigt som han jobbade inom verksamhet för funktionshindrade arbetade han målmedvetet med att komma in på ett teknikföretag.

På eget initiativ mejlade han ett 30-tal företag och frågade om han kunde få praktisera hos dem under två månader. Brand & Säkerhet i Helsingborg nappade. Efter att ha arbetat en tid på företaget frågade chefen om Edris var intresserad av att gå utbildningen på INSU. En fråga han självklart svarade ja på.

”INSPIRERANDE ATT FÅ UTVECKLA SIG I YRKET”

Så här säger Edris efter första studieveckan.

– Jag blev mycket glad när jag fick frågan av min chef att gå utbildningen. Jag vill utvecklas och lära mig mer hela tiden. Att arbeta med säkerhet är intressant och roligt. Det är en blandning av tekniska lösningar och felsökningar, programmering och installation av olika system.

– Det som också är stimulerande med jobbet är att vi är ute hos både privatpersoner och företag. De har olika förutsättningar och behov vilket innebär vi behöver vara lite av problemlösare och se olika lösningar för varje uppdrag.

– Jag tycker den här branschen är intressant och det är inspirerande att få utveckla sig i yrket. Om ett drygt år är jag färdigutbildad larm- och säkerhetstekniker. Jag hoppas sedan i framtiden kunna läsa vidare till säkerhetsingenjör.

Brand & Säkerhet i Helsingborg satsar på kompetensutveckling för sina medarbetare. I årets utbildningsstart till larm- och Säkerhetstekniker har de fem medarbetare som går utbildningen.

Hög koncentration när Sven Bergström går igenom vikten av att försöka förstå hur inbrottstjuven tänker. Hur ska larm- och säkerhetsteknikern göra för att ge kunden en säker lösning.