Search
Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Search
Generic filters
Exact matches only

Ljusplanering

Kurstyp: Lärarledd | Omfattning: 1 dag

Hänger du med i den utvecklingen inom belysning? Hos oss får du den kunskap du behöver för att dra nytta av de möjligheter som finns. Med den tekniska utvecklingen kommer även ett behov av ökad förståelse för ljusets betydelse. Välmående och trivsel tillsammans med energieffektiva lösningar går hand i hand. I vår kurs får du tydliga verktyg för hur du med hjälp av ny teknik kan skapa belysningslösningar i ett helhetsperspektiv.

Kursmål

Du får en ökad förståelse för ljusplanering i inom- och utomhusmiljöer, i både liten och stor skala. Du får användbara verktyg för analys som tillsammans med grundläggande belysningsteknik ger dig möjligheten att skapa funktionella, vackra och hållbara belysningslösningar.

Innehåll

-Seendet
-Ljustekniska grundbegrepp
-Att välja rätt ljuskälla
-Att välja rätt armatur
-Ljusplanering med light-emitting diod (LED)
-Analys; rummet, funktion
-Förutsättningar; ekonomi, lagkrav
-Planera; ljusfördelning, montering, armatur, beräkningsmetoder
-Dokumentera; handlingar, armaturförteckning
-Uppföljning; mätning, riktning

Du får göra praktiska övningsuppgifter i grupp samt använda utrustning för att testa och utvärdera olika ljuskällor och egenskaper vid ljusreglering.

Kursmaterialet är från belysningsbranschen och relevanta leverantörer och innehåller fakta som hjälper dig att lyckas med ljusplanering.

Målgrupp

För dig som planerar stora eller små belysningsinstallationer.

Förkunskaper

För att gå den här kursen så behöver du erfarenheter från vanliga belysningsinstallationer.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta