Generic filters
Exact matches only

Sprinklermontör

Sprinklerbranschen är en växande bransch med mycket goda framtidsutsikter. Samhället satsar allt större resurser på personlig trygghet samt att skydda stora värden med sprinkler. Många försäkringsbolag kräver att sprinkler installeras för att ge ett försäkringsskydd.
Nu kan du söka till INSUs utbildning med yrkesinriktning Certifierad sprinklermontör. Det går även bra att boka utbildningen även om du inte har för avsikt att certifiera dig.

Att vara lärling innebär att varva teori med praktik under utbildningstiden. INSU står för den teoretiska och inledande praktiska delen i kurserna. På sprinklerföretaget tränar du som lärling upp färdigheten i yrket för att sedan få möjlighet att bli certifierad sprinklermontör.

INSUs lärlingsutbildning till sprinklermontör är ett nationellt yrkespaket med kurser från VVS- och Fastighetsprogrammet och är på gymnasienivå. Utbildningen är branschgodkänd, vilket är ett krav för att bli certifierad sprinklermontör. För att du som lärling ska kunna tillgodoräkna dig hela utbildningen och bli branschcertifierad tecknas avtal för anställning och utbildning. Mer om det kan du läsa här: www.vvsyn.se

Mål

Målet är att du efter INSUs utbildning, med godkända betyg och fullgjord lärlingstid, blir certifierad sprinklermontör. Lärlingstiden bestäms individuellt beroende på din bakgrund och tidigare erfarenhet.

Kunskaper och färdigheter

Efter utbildningen vet du hur en sprinkleranläggning byggs upp och fungerar samt behärskar felsökning, reparation, drift och underhåll av sprinkleranläggningar.
Du har även kunskaper om olika material och metoder samt färdigheter i att utföra rörinstallationer och montage av olika typer av komponenter som hör till en sprinkleranläggning.

Målgrupp

Utbildningen passar killar och tjejer som vill ha ett rörligt arbete, är händiga samt intresserade av nyinstallation och service av sprinkleranläggningar. I yrkesrollen finns möjlighet att arbeta både på egen hand och vara en del i ett arbetslag. Därför behöver en företagslärling vara driven, ha god servicekänsla och ha lätt för att samarbeta.

Utbildningens innehåll

Dessa kurser läser du på INSU:

  • Verktygs- och materialhantering, 40 tim
  • Entreprenadteknik, 40 tim
  • Sprinklerteknik 1, 60 tim
  • Sprinklerteknik 2, 60 tim

Cirka 75% av kursernas innehåll är teoretiska moment, 25% är av praktisk karaktär.
Du får ett studieintyg på dessa kurser.
Utöver de 200 timmar utbildning som genomförs på INSU, kommer resterande tid av utbildningen att utföras på det sprinklerföretaget där du har din lärlingsanställning.

Förkunskapskrav

Du behöver ha goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift, samt ha för avsikt att ta B-körkort då många arbeten kräver en servicebil. I övrigt krävs inga särskilda förkunskapskrav.

Omfattning

Kontakta INSU för mer information.

Övrigt

Vid kurserna Verktyg och Materialhantering och Sprinklerteknik 1 och 2 behövs skyddskläder samt arbetsskor med stålhätta.

Det finns möjlighet till repetitionsveckor om du blir underkänd i någon av kurserna. Det är två repetitionsveckor på våren och en vecka på hösten. Då kommer du till INSU och får en kortare repetition av kursen, du skriver en omtenta och avslutningsvis får du en genomgång av tentan. Repetitionskursernas längd är allt från 1-3 dagar. Kontakta oss för aktuella priser.

utbildning till sprinklermontör

Anmälan

Utbildningsstart: Kontakta INSU för mer information

Pris: 58 000 kr

Delfakturering per period. Samtliga priser är exkl. moms.
Lunch och läromedel ingår.

Boende, resor och övriga måltider tillkommer.

Anmäl dig här

Vill du veta mer?

Kontakta oss på tel. 010-188 35 00
eller via e-post:
larling@insu.se