Generic filters
Exact matches only

Säg hej till Peter Ewert

Peter Ewert yrkesresa i installationsbranschen tog fart efter Styr och reglerutbildningen 1989 i Ronneby, Blekinge. Han har haft många spännande roller genom åren. Idag har vi glädjen att ha honom som ny medarbetare på INSU som produktutvecklare inom kyl- och värmepumpteknik. Peter brinner för energioptimering och energismarta lösningar, så han lär även bidra på både VS, ventilation och el-sidan på INSU.

Peter berätta lite om dig själv.

– Det börjad med att jag utbildade mig inom styr- och reglerteknik 1989. Efter utbildningen arbetade jag ett par år som servicetekniker i Ventilationsbranschen på ett företag i Småland. På företaget kom jag in på området kyl- och värmepumpteknik vilket jag sedan vidareutbildade mig i och arbetade med på en av företagets filialer. Jag gick sedan vidare där och blev filialchef. Det innebar ett brett ansvar inom många delar som bland annat inköp och att arbetsleda tekniker, installatörer och säljare. 1997 startade jag ett eget service- och installatörsföretag. 2016 sålde jag företaget till AMO-klimatteknik där jag fortsatte som anställd filialchef fram till 2018.

”Projekt husrenovering”

2018 bestämde jag och min hustru att lämna Småland efter 30 år. Flytten gick till södra dalarna och släktens gamla sommarhus som vi köpt. Här blev det ”Projekt husrenovering”. Kylkonstruktioner och chefssysslor byttes ut mot hammare, spik, såg, brädor, isolering, tapeter och färg. Både jag och min fru gillar att renovera.

2021 valde vi att bosätta oss i Norrköping, ett passande nav för att nå vårt fritidshus samt storstäder där våra barn numera befinner sig. Staden har en mysig stadskärna och varierad natur.

”Nya energismarta lösningar och möjligheter”

Jag har alltid varit nyfiken på nya lösningar och möjligheter. Att kunna erbjuda så breda, energismarta och relevanta lösningar för mina kunder. Samarbete mellan olika yrkesbranscher har alltid varit en drivande kraft hos mig.

INSU har i princip hela installationsbranschen under samma tak och jobbar på bred front mot nya tuffa utmaningar och mål. Därför var erbjudandet att arbeta på INSU intressant. Att få vara med branscherna och utveckla attraktiva och fräscha kurser och utbildningar för att möta och förbereda inför morgondagens tuffa miljökrav och energimål. Kan det bli mer spännande?

”Familj, natur, sport och musik”

På fritiden tar jag och min fru för det mesta det lugnt och umgås med barnen, njuter av naturen och vårt fritidshus. Jag följer givetvis mina kära lag i olika sporter, främst fotboll och speedway. Musikintresset har följt med under alla mina år, med gedigen skivsamling och många konserter och festivaler i backspegeln. Rock on!

Varmt välkommen Peter säger vi på INSU!