Generic filters
Exact matches only

Emelie Brax lärlingsresa installationselektriker del fem

Veckorna på INSU och jobbet på Provektor rullar på i full fart. Här fortsätter hennes lärlingsresa till installationselektriker.

Välkommen tillbaka till INSU Emelie. Hur har din sommar och höst varit?
– Tack bra! Det blev mycket tid med familjen och lite resor till vänner under sommaren. Elprojektet hemma gick kanon och gav mersmak. Så jag hoppas få lite tid att fixa lite fler grejer som kan förbättras hemma.

Har det hänt något extra intressant på jobbet?
– Vi är i slutfasen av ett bygge nu och det är häftigt att se resultatet av allt vi gjort under ett halvår. Från att kabelstegarna sattes upp, till att maskinen fungerar som den ska – det är kul!

Du är huvudperson i filmen vi spelat in om att vara företagslärling på Provektor. Hur har reaktionen från omgivning varit?
– Jag har bara fått positiva reaktioner från firman och kollegor – alla inblandade vad mycket nöjda! Även familjen tyckte att det var kul att få lite insikt i min vardag och få se några av dem jag jobbar tillsammans med.

Svagström och Coax-kabel

Nu har du varit i ”skolbänken” på INSU i två omgångar efter sommaren. Vad har stått på schemat?
– Vi har jobbat med olika elinstallationer och startat på svagströmsbiten med att kika på Coax-kabel och dylikt. Vi har även börjat jobba med olika typer av larm.

Är det något ämne som har varit extra intressant?
– Svagström är helt nytt för mig så det har varit kul.

Ser du några nya utmaningar när du kommer tillbaka till jobbet?
– Då ska jag faktiskt börja med lite passagesystem så det passar bra att vi börjat läsa om det i skolan nu. Det är ett annat tänk än vid starkström.

Se filmen om att vara företagslärling installationselektriker.

Här kan du läsa om hur man anställer och hur man blir en företagslärling.