Search
Generic filters
Exact matches only

INSU – ledande inom yrkesutbildningar i installationsbranschen

Under coronapandemin har många utbildningar fått gå över till distansundervisning. Utbildningsföretaget INSU ligger i framkant då de redan innan pandemin genomförde de mesta av sin yrkeshögskoleundervisning på distans och har mångårig erfarenhet inom området.
– Vi har stor erfarenhet av att bedriva utbildningar på distans och är därmed långt fram i den digitala utvecklingen, säger Maria Tengner chef på INSU yrkeshögskola.

 

Med målet att erbjuda sina studerande de bästa förutsättningarna för att jobba inom installations-, fastighets-, och energibranschen tillhandahåller INSU rådgivning från lärare och kursledare som alla har erfarenhet inom respektive bransch. INSU ägs av installatörsföretagen som är en medlemsorganisation med över 50 000 medlemmar, vilket ger företaget en unik direktkontakt med arbetslivet. Dessutom har INSU representanter från branschföretagen i sin ledning vilket gör att deras utbildningar matchar kompetensen som företagen och branschen behöver.– Vi har en gedigen kunskap in-house i form av produktutvecklare som säkerställer att utbildningsinnehållet håller hög kvalitet. Eftersom vi har ett brett kontaktnät får de studerande dessutom ofta praktik relativt lätt vilket i många fall senare kan leda till jobb, säger Maria Tengner.

 

Flexibelt schema

INSU erbjuder totalt nio olika yrkeshögskoleutbildningar inom el, kyla, VS och ventilation. Utbildningarna ges på en lärplattform som de studerande har tillgång till 24 timmar om dygnet och där finns även förinspelade föreläsningar. Undervisningsmetoderna är varierande och eftersom 100 procent av utbildningsutbudet sker på distans läggs mycket ansvar på den studerande.
– Våra utbildningar riktar sig till två olika målgrupper. Den första målgruppen är de som redan är utbildade inom området och vill specialisera sig eller vidareutbilda sig. Den andra är de som kanske inte har någon erfarenhet alls men vill ta steget in i branschen. Vi har lagt all teori på distans för att möjliggöra kompetensutveckling i branschen då vi av erfarenhet vet att vår målgrupp önskar arbeta och vidareutbilda sig samtidigt, säger Maria Tengner.

 

 

Om INSU

Med flerårig erfarenhet av distansutbildning och över 30 års erfarenhet av yrkeshögskoleutbildningar inom installationsbranschen är INSU en av de ledande inom sin bransch.
– Man ska välja INSU för att vi är specialiserade på installationsbranschen, det är det här vi gör och det är det här vi kan. Yrkeshögskola är dessutom en fantastisk utbildningsform som just nu har det bästa resultat vad gäller anställning efter avslutad utbildning. Det är unikt att det är så stor träffsäkerhet, avslutar Maria Tengner

Alla utbildningar på yrkeshögskolan